На Львівщині на хабарі попався голова райдержадміністрації

Середа, 4 листопада 2020, 21:05
Йдеться про голову Буської райдержадміністрації Олега Коваля, якйи вимагав хабар за вирішення земельних питань
На Львівщині на хабарі попався голова райдержадміністрації

На Львівщині голова однієї із районних державних адміністрацій попався на хабарі – його затримала поліція за вимагання неправомірної вигоди за вирішення земельного питання. За вирішення питання щодо зміни цільового призначення земельних ділянок посадовець вимагав 21 тисячу гривень неправомірної вигоди. Однак у подальшому забажав отримати хабар не у грошовому вигляді, а талонами на пальне – 1000 літрів дизпалива. Про це повідомили у прес-службі ГУ Нацполіції на Львівщині.

У службовому кабінеті голови РДА правоохоронці вилучили талони на пальне, які він отримав у якості хабара.

Наразі посадова особа затримана у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Як інформує обласна прокуратура, після отримання хабара посадовець мав посприяти у вирішенні питання щодо зміни цільового призначення земельної ділянки під будівництво автозаправної станції та комплексу придорожнього сервісу.

Крім цього, встановлюється причетність інших осіб до вчинення вказаного кримінального правопорушення. Досудове розслідування триває.,

Санкція ч.3 ст.368 КК передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

За інформацією львівських ЗМІ, на хабарі попався голова Буської районної адміністрації Олег Коваль.

comments powered by HyperComments