На Львівщині на реконструкцію медичний амбулаторій скерували понад 17 мільйонів гривень

Середа, 4 листопада 2020, 09:43
Ці кошти зекономили під час будівництва 43 нових медичних амбулаторій і закупівлі для них спец автомобілів в рамках програми «Доступна медицина»
На Львівщині на реконструкцію медичний амбулаторій скерували понад 17 мільйонів гривень

На Львівщині понад 17 мільйонів гривень скеровують на до фінансування будівництва, реконструкції та ремонти дев’яти сільських амбулаторій у Кам’янка-Бузькому, Жовківському, Городоцькому, Яворівському, Самбірському, Старосамбірському і Мостиському районах. Ці кошти вдалося зекономити під час будівництва 43 нових амбулаторій і придбання для них автомобілів в межах програми «Доступна медицина». Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

«Зекономлені кошти мали повернути назад у державний бюджет, але ми запропонували перескерувати їх на ремонт чи добудову інших медичних закладів.

Важливо, що нас чує Уряд і таке використання залишкових державних коштів погодили у Міністерстві розвитку громад та територій і Міністерстві охорони здоров’я України. Ми й надалі робитимемо усе від нас залежне, щоб більше мешканців області було охоплено якісними медичними послугами», – розповів заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Холод.

Додаткове фінансування на 2,25 мільйонів гривень отримує сільська амбулаторія у Малехові Жовківського району. Іще 3 мільйони гривень піде на капремонт амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селі Деревня того ж району.

2,25 мільйонів гривень піде на додаткове фінансування будівництва медичнох амбулаторії у селі Запитові Кам’янка-Бузького району.

Капремонт амбулаторії моно практики відбудеться у селі Заверещиця Городоцького району – сюди скерують майже 2 мільйони гривень.

У Самбірському районі проведуть реконструкцію медамбулаторій у селах Луки (1 млн 350 тис гривень), Воля-Баранецька (1 млн 329 тис гривень) та Стрілки (267 тисяч гривень).

Окрім того, 1 млн 799 тис гривень скерують на капітальний ремонт покрівлі даху та фасадів амбулаторії у с. Бірки на Яворівщині.

На Мостищині за  3 млн 149 тис гривень реконструюють Волостківську амбулаторію.

comments powered by HyperComments