У Дрогобичі планують приймати хворих на COVID-19 у місцевому тубдиспансері

Середа, 4 листопада 2020, 10:51
Із проханням перепрофілювати лікувальний заклад звернулося керівництво Дрогобицької міської ради
У Дрогобичі планують приймати хворих на COVID-19 у місцевому тубдиспансері

У Дрогобичі у зв’язку із повною завантаженістю місць для недужих на коронавірусну хворобу в Стебницькій міській лікарні, керівництво міста звернулося до Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА із проханням про перепрофілювання для лікування COVID-19 Дрогобицького тубдиспансеру. Про це повідомили у прес-службі Дрогобицької міської ради.

«Ми всі прекрасно розуміємо, що гряде нова хвиля пандемії COVID-19. Ліжкомісця у Стебнику заповнені. Приймати хворих на коронавірус в інших відділеннях – абсолютно неправильно, оскільки під загрозою опиняться інші пацієнти. Тому ми запропонували обласному керівництву звернути увагу на приміщення тубдиспансеру, яке пустує», – прокоментував міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Учора у Дрогобичі побував керівник обласного Департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис. Разом із міським головою Дрогобича Тарасом Кучмою і начальником відділу охорони здоров’я Дрогобицької міської ради Володимиром Чубою обласний чиновник оглянув приміщення Дрогобицького тубдиспансеру.

Сьогодні приміщення  тубдиспансеру повністю оснащене базою для прийому хворих. Однак необхідно прокласти киснепровід. На ці роботи у Департаменті охорони ЛОДА кошти є. Необхідно, щоб рішенням сесії Львівської обласної ради це приміщення було передано на баланс Дрогобицької міської ради.

«Якщо це питання вдасться вирішити найближчим часом, то проблему з розширенням місць для ковідних хворих з Дрогобицької ОТГ та суміжних територій буде знято з порядку денного», – прокоментував Володимир Чуба.

Цього дня посадовці також оглянули приймальне відділення Дрогобицької міської лікарні №1, де відбувається капітальний ремонт.

comments powered by HyperComments