У міських лікарнях Львова хворими зайнято 560 із 920 «ковідних» ліжок

Середа, 4 листопада 2020, 17:05
У зв’язку із зростанням захворюваності на COVID-19 у лікарнях облаштовують нові ліжкомісця для «ковідних» пацієнтів
У міських лікарнях Львова хворими зайнято 560 із 920 «ковідних» ліжок

За словами заступниці міського голови Львова Галини Слічної, у Львові зі 920 «ковідних» ліжко-місць у міських лікарнях пацієнтами зайнято уже 560. Оскільки захворюваність на коронавірусну хворобу постійно зростає, у лікарнях Львова розгортають додаткові місця для прийому «ковідних» пацієнтів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Ми задекларувати від самого початку про те, що ми готуємо 920 ліжко-місць у наших основних лікарнях, які можуть приймати хворих. Станом на сьогодні 560 ліжок зайняті – там лікуються хворі на пневмонію, з підозрою на COVID і хворі на COVID. Упродовж двох останніх тижнів бачимо тенденцію до збільшення поступлення пацієнтів, які потребують госпіталізації. Тому кількість ліжкомісць ми стараємося збільшувати.

Ми збільшуємо в 1-шій міській клінічній лікарні до 170 ліжкомісць. Збільшуємо у 8-мій лікарні, де задіюємо окремий корпус «Мікрохірургія ока».

З понеділка почали приймати хворих у 5-тій лікарні, де розгорнули 80 ліжкомісць. Окремо 60 ліжкомісць ми розгорнули на Чупринки – але це виключно для негативних ПЛР і тільки пневмонії.

Також ми підготували приміщення 4-ї лікарні – 40 ліжок, де також будемо класти на долікування. Також додатково у лікарні швидкої допомоги в іншому корпусі розгортаємо 300 ліжко-місць для госпіталізації. Окрім того, маємо пологовий будинок на Мечникова, який приймає породіль і вагітних з пневмоніями, підозрою на COVID і COVID: тут облаштовано 50 ліжкомісць для таких хворих», – пояснила Галина Слічна, заступниця міського голови й керівниця міського штабу протидії COVID.

За словами Слічної, додаткові ліжка найкраще розгортати безпосередньо у лікарнях чи біля лікарень, бо там є реанімація та вузькі спеціалісти – на випадок того, якщо в людини виявлять ще й іншу супутню патологію. Водночас, саме лікарні мають підведений кисень та кисневу мережу, адже кисневої терапії потребує більшість хворих на коронавірус, яких госпіталізують.

До слова, зараз по лікарнях Львова є понад 160 кисневих концентраторів, і упродовж декількох тижнів лікарні отримають ще понад 200 таких апаратів.

comments powered by HyperComments