Комунальні лікарні Львова приймають недужих на COVID-19 з області

Понеділок, 2 листопада 2020, 12:16
Виступаючи в ефірі «Львівської хвилі» Садовий звинуватив керівництво Львівської області у тому, що воно ніби то «продало лікарні»
Комунальні лікарні Львова приймають недужих на COVID-19 з області

Міський голова Львова Андрій Садовий заявляє, що у комунальні лікарні міста Львова госпіталізують пацієнтів із COVID-19 не тільки з міста Львова, але і з області. Про це він заявив в ранковому ефірі на радіо «Львівська хвиля».

«Коли хворий потребує допомоги, то ми зобов’язані її надати, не дивлячись, чи ця людина з області чи ні», – заявив Андрій Садовий. За його словами, місто Львів за останні роки значно підсилив свої лікарні, в той час як область їх ніби то продала.

«У нас є лікарні, які підпорядковані області. І тут не проста ситуація, адже за останні роки дуже багато лікарень продали в приватні руки, а зараз вони дуже потрібні.

Натоміть наші міські лікарні ми підсилили. У наших міських лікарнях зараз маємо 520 хворих, госпіталізованих із запаленням легень. Половина з них – це хворі, які мають підтверджений ковід.

Ріст є. І динаміка за останній тиждень це +10% людей, які потребують госпіталізації. Зокрема, значний ріст захворюваності на COVID-19 маємо в області. І коли хворий потребує допомоги, ми зобов’язані її надати, не дивлячись, чи ця людина з області чи ні», – заявив мер Львова Андрій Садовий в ефірі радіо «Львівська хвиля».

Заради справедливості зазначимо, що влітку цього року, коли Львів і Львівщину вперше накрила «коронавірусна повінь» саме лікарні обласного підпорядкування взяли на себе лікування найважчих хворих із COVID-19. Зокрема заступник керівника КНП Львівської обласної ради «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» Ігор Берник, який на своїй сторінці в «Фейсбуку» щоденно публікував звіти про ситуацією із COVID-19 у ЛОІКЛ та в області в цілому, зазначав, що у червні-липні 2020 року основну частину «ковідних» пацієнтів ЛОІКЛ складали саме мешканці міста Львова, а не області. Зараз ситуація прогнозовано змінилася і стали заповнюватися лікарні міста Львова, в той же час такі обласні лікарні, як Львівські обласні клінічна лікарня та інфекційна клінічна лікарня, а також «Центр легеневого здоров’я» приймають «ковідних» пацієнтів із найбільш важким перебігом хвороби і супутніми патологіями. Серед пацієнтів «Центру легеневого здоров’я» практично усі пацієнти є кисневозалежними.

Фото - прес-служба ЛМР.

comments powered by HyperComments