Мер Львова вважає, що попри нову хвилю COVID-19 діти мають ходити до школи

Понеділок, 2 листопада 2020, 10:05
За словами Садового для шкіл буде достатньо локальних карантинів, коли у школах через хворобу одного учня йтиме на карантин цілий клас
Мер Львова вважає, що попри нову хвилю COVID-19 діти мають ходити до школи

Сьогодні, 2 листопада 2020 року у Львові відновлюється навчальний процес для школярів. Школи відновлюють роботу, хоча експеримент із дочасними осінніми канікулами і припиненням навчання у вузах не дав бажаного результату – захворюваність на COVID-19 в Україні продовжує прогресивно зростати. Відновлення навчання школярів стало одною із тем, про яку Андрій Садовий, чинний поки мер Львова «віщав» на радіо «Люкс ФМ», а його месиджі ретранслювала прес-служба ЛМР.

 «Ми моніторимо щодня ситуацію у кожній школі. Маємо їх 117. Контролюємо ситуацію у садочках. Якщо будемо бачити, що в класі дитина має COVID-19, то весь клас буде йти на ізоляцію, і для цього класу буде дистанційне навчання.

Наразі робимо все можливе, щоб діти нормально ходили до школи. Тільки у мене велике прохання – якщо ви бачите, що ваша дитина погано себе почуває, є ознаки захворювання, – краще хай вона побуде дома. Треба це розуміти і бути відповідальними.

Натомість усі думки про дистанційне навчання я не сприймаю – діти мають ходити до школи. Тим більше, ми не знаємо скільки цей COVID буде. Півроку, рік? То що, втрачати цілий рік навчання? Цього робити не можна. Діти мають вчитися. Та мають бути дотримані заходи безпеки», – заявив Андрій Садовий.

Зазначимо, що від початку епідемії COVID-19 в Україні Андрій Іванович діаметрально змінив свою позицію, щодо карантину. Нагадаємо, що навесні 2 квітня 2020 року він голосно заявляв: «Карантин – єдині ліки, які можуть нас врятувати» та закликав усіх львів’ян  сидіти вдома і ці месиджі теж транслювала прес-служба Львівської міської ради. Як бачимо, зараз, на думку Садового, навіть небезпечний вірус SARS-COV-2, який увійшов навіть у його родину (захворіли дружина і теща), не повинен переривати навчальний процес, хоча є небезпека, що діти, які інфікуються у школі (де школярам у класах дозволили перебувати без маски), занесуть інфекцію додому де перебувають їх бабусі і дідусі, що входять до груп ризику по захворюваності на COVID-19.

Фото – прес-служба ЛМР.

comments powered by HyperComments