Мер Львова Андрій Садовий про коронавірус: «Тому краще не хворіти»

Понеділок, 2 листопада 2020, 09:24
Поки чинний міський голова Львова Андрій Садовий розповідав про ситуацію із коронавірусом у Львові та на Львівщині у ранковому ефірі однієї із львівських радіостанцій
Мер Львова Андрій Садовий про коронавірус: «Тому краще не хворіти»

Коронавірусна епідемія у Львові та на Львівщині вкотре була темою ранкового ефіру із поки що чинним мером Львова Андрієм Садовим. Його месиджі традиційно ретранслювала прес-служба Львівської міськради:

«За вчорашній день ми у Львові мали 102 позитивних ПЛР-аналізи. В області є ріст, там було 463. І така динаміка зберігається впродовж останніх тижнів», – повідомив Андрій Садовий натякаючи на те, що по Львівщині ситуація із COVID-19 погіршується, а у місті Львові вона ніби залишається стабільною. В той же час, Андрій Садовий зауважив, що зростає кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації у зв’язку із COVID-19.

«Лікарі справляються з навантаженням, яке зараз є. За останні тижні на 10% маємо ріст тих людей, які потребують госпіталізації. Частина з них – це люди з області, які приходять у наші комунальні лікарні. Та ще є обласні заклади –  Центр легеневого здоров’я і інфекційна лікарня. Там теж велика заповнюваність. Але резерв є», – оповів Андрій Іванович.

Зазначимо, що влітку, коли Львівщину вперше накрила «коронавірусна повінь» заступник керівника Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник, публікуючи на своїй сторінці у «Фейсбуку» щоденні звіти про ситуацію в регіоні і лікарні зокрема зазначав, що в той час більшість пацієнтів Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні складали саме мешканці обласного центру, мешканці області були у меншості.

«Тому краще не хворіти. Так виглядає, що ця осінь буде складною. Тому для мене зараз один з основних пріоритетів – це забезпечити, щоб медична система справилася з цими викликами, які перед нами стоять»,а – резюмував керманич міста Андрій Садовий.

comments powered by HyperComments