«Європейська солідарність» буде мати найбільше мандатів у Львівській міській раді

Вівторок, 27 жовтня 2020, 14:02
Фракція політсили Петра Порошенка у Львівській міськраді буде налічувати 26 депутатів.
«Європейська солідарність» буде мати найбільше мандатів у Львівській міській раді

Стали відомі проміжні результати виборів до Львівської міської ради за результати підрахунку 323 протоколів із 325 виборчих дільниць Львова або 99,4% голосів.

Відповідно до цих результатів, найбільшу фракцію у новому складі Львівської міської ради буде мати «Європейська солідарність» – 26 мандатів. Другу за розміром фракцію буде мати «Самопоміч» чинного мера Львова Андрія Садового – 17 мандатів. На третьому місці – фракція партія «Голос» у якої в новому складі Львівської міськради буде 8 мандатів. У політичної партії «Варта» Ігоря Зінкевича і Валерія Веремчука буде 7 мандатів. У партії ВО «Свобода» – 6 мандатів.

Така конфігурація нового складу Львівської міської ради є абсолютно програшною для чинного міського голови Львова Андрія Садового, адже для того, щоб отримати більшість у новому складі ради «Європейській солідарності» достатньо укласти коаліцію із однією фракцією, наприклад, із «Вартою». Союз «Самопомочі» як із «Вартою», так і з ВО «Свобода» практично нереалістичний, якщо дивитися на досвід стосунків Андрія Садового із лідером «Варти» Ігорем Зінкевичем і опозиційність до Садового «Свободи» із 2010 року.

comments powered by HyperComments