Сокальський район Львівської області опинився у «червоній» карантинній зоні

П'ятниця, 23 жовтня 2020, 18:08
Нове карантинне зонування України було затверджене на засіданні Державної комісії із ТЕБ та НС і вступить в дію із опівночі 26 жовтня 2020 року
Сокальський район Львівської області опинився у «червоній» карантинній зоні

Сьогодні, 23 жовтня 2020 року на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було затверджено нові рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 – територію України поділили на «кольорові» карантинні зони. Новий розподіл набуде чинності з 00:00 години 26 жовтня 2020 року. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

На Львівщині «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановлено лише у Сокальському районі з обмеженнями, передбаченими пунктом 15  постанови Кабінету Міністрів України  від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

До «помаранчевої» карантинної зони увійшли обласний центр та міста обланого підпорядкування: Борислав, Дрогобич, Моршин, Новий Розділ, Самбір, Стрий, Трускавець та Червоноград. Усі райони Львівщини: Бродівський, Буський, Городоцький, Дрогобицький, Жидічівський, Жовківський, Золочівський, Кам’янка-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Перемишлянський, Пустомитівський, Радехівський, Самбірський, Сколівський, Старосамбірський, Стрийський, Турківський та Яворівський райони теж належать до «помаранчевої» карантинної зони.

У межах повноважень Львівської обласної комісії ТЕБ та НС Головному управлінню Національної поліції та Головному управлінню Держпродспоживслужби у Львівській області доручили посилити контролюючі заходи з дотримання протиепідемічних заходів. Також ГУ Нацполіції доручили посилити заходи контролю за особами, які перебувають на самоізоляції.

Голови РДА, міст, сільських рад, ОТГ повинні забезпечити широке інформування населення щодо встановлених карантинних обмежень.

У прес-службі Міністерства охорони здоров’я повідомили, що із 26 жовтня «червоний» рівень епіднебезпеки діятиме у 100 адмінодиницях, тоді як наразі він діє у 68 містах та районах. Відповідне рішення прийняла Державна комісія з питань ТЕБ та НС на своєму засіданні 23 жовтня.

«Жоден обласний центр не потрапив до «зеленого» рівня. А до «червоного» рівня віднесено 100 адміністративних одиниць: усі 15 адміністративних одиниць Луганської області через перевищення показника зайнятості ліжок у 75% 5 днів поспіль та додатково 85 адміністративних одиниць з 18 регіонів України через перевищення показника захворюваності за останні 14 днів у 320 осіб на 100 тисяч населення», – зазначив очільник МОЗ.

Зокрема, до 9 обласних центрів, в яких встановлено «червоний» рівень, потрапили ще два – Рівне та Миколаїв. Отже, він діятиме у 11 обласних центрах: Чернівцях, Рівному, Хмельницькому, Чернігові, Харкові, Сєвєродонецьку, Миколаєві, Полтаві, Сумах, Івано-Франківську та Тернополі.

До «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки віднесено  437 адміністративних одиниць, що на 37 більше, ніж минулого тижня. Зокрема, він діятиме у 12 обласних центрах: Вінниці, Луцьку, Житомирі, Львові, Дніпрі, Краматорську, Ужгороді, Запоріжжі, Одесі, Херсоні, Черкасах та у Києві.

 «Жовтий» рівень епідемічної небезпеки буде діяти у 53 адміністративних одиницях. До «зеленого» рівня епідемічної небезпеки віднесено 27 адміністративних одиниць, тоді як тиждень тому він був встановлений у 54 містах та районах.

comments powered by HyperComments