До кінця року на Львівщині планують відремонтувати 13 кілометрів автодороги Стрілки – Новий Кропивник

П'ятниця, 23 жовтня 2020, 17:23
Загальна довжина цієї автодороги становить 18 кілометрів, витрати на ремонт в цьому році – 70 мільйонів гривень
До кінця року на Львівщині планують відремонтувати 13 кілометрів автодороги Стрілки – Новий Кропивник

У гірському регіоні Львівщини тривають роботи із ремонту автомобільної дороги Стрілки – Новий Кропивник, протяжністю 18 кілометрів. Ця дорога проходить населеними пунктами Стрілки, Топільниця, Тур‘є до меж Старосамбірського та Дрогобицького райнів, а також в напрямку села Недільне, де розміщена низка туристичних об’єктів. Про це повідомляють у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Автодорога Стрілки – Новий Кропивник має важливе стратегічне значення, бо з’єднає напрямок Львів – Ужгород та гірські території з курортами Східниця, Трускавець. Як зазначають мешканці, дорога завдавала серйозних клопотів, сюди вчасно не могли приїжджати шкільні та маршрутні автобуси. Окрім того, часто траплялись аварії. Під час поганих погодних умов проїзд взагалі був неможливим. Нині роботи розпочали на ділянці від Стрілок до Тур‘я. Також ремонтуватимуть дорогу в межах Старого і Нового Кропивника.

«У цьому році плануємо зробити 13 кілометрів вартістю 70 млн. гривень. Зараз дорожники розпушують старе покриття, опісля проведуть влаштування основи щебенево-пісчаною сумішю та асфальтобетонне покриття. Загальна вартість ремонтних робіт – 170 млн грн. Ремонт цієї дороги пришвидшить розвиток навколишніх сіл, зокрема це створення нових робочих місць, залучення інвестицій в регіон та розвиток туристичних об’єктів», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

comments powered by HyperComments