Садовий обіцяє, що фонтан перед Львівською оперою запустять у найближчі дні

Середа, 21 жовтня 2020, 12:01
За словами поки-що чинного мера Львова зараз тривають завершальні роботи із облаштування площі
Садовий обіцяє, що фонтан перед Львівською оперою запустять у найближчі дні

Тривають завершальні роботи з облаштування площі перед Львівським оперним театром. Мер Львова Андрій Садовий обіцяє, що новий фонтан запрацює уже найближчими днями, іще триватиме замощення центральної пішохідної алеї. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 «Площа біля фонтану вже повністю замощена, але ще триватимуть роботи із замощення алеї до пам’ятника Шевченку.

Це все є подарунок місту від компанії «Сокар». Мені важливо, не щоб якнайшвидше все запустити, а щоб все правильно було зроблено. Якраз доставлено останнє обладнання з Італії та Німеччини, яке вони замовляли. Там ще немає лавок. Наші архітектори розробили спеціальні довгі красиві лавки. Ще мають бути окремі смітники, які вже доробляють. Завтра-післязавтра фонтан вже буде милувати львів'ян своєю красою.

Це такий подарунок громади Львова до 120-ліття Львівської опери. Хтось запитає, чому саме такий фонтан? На цій площі домінантою є сама будівля Львівської опери, тому вода має лише підкреслювати її велич. Буде навіть синхронізація з тими дійствами, які відбуватимуться в опері, — це можна буде музикою, водою і світлом підсилювати», – заявив Андрій Садовий в ефірі радіо «Люкс ФМ».

Зараз у Львові на площі перед оперним театром тривають роботи з облаштування нового сухого фонтану. На замовлення Галицької райадміністрації підрядна організація провела демонтаж старого фонтану. Натомість проект облаштування фонтану виконаний на замовлення управління архітектури та урбаністики ЛМР, а фінансує роботи благодійний фонд «Сокар Благо».

Після ремонту площа стане максимально доступною для людей на візочках. Як розповів Антон Коломєйцев, начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР, вся площа вирівняна. Тепер в оперний театр можна буде заїхати з чотирьох сторін без жодної сходинки. Також буде встановлено великі лавки, передбачено вистелення тактильної плитки з граніту, а в кінці площі буде встановлено радіальні лавки. На газонах буде облаштовано вуличні колонки, щоб включати класичну музику і її звуки скоординовувати зі світлом і струменями води.

Паралельно з ремонтом площі й облаштуванням тут фонтану, триває капітальний ремонт центральної пішохідної алеї.

Проект реконструкції фонтану та площі розробили київські архітектори. Автори: Іван Юнаков, Андрій Карпов, Ярослав Катрич, Максим Астрейко, Володимир Томіленко.

Повністю фінансує роботи з облаштування нового фонтану благодійний фонд «Сокар-Благо». Орієнтовна вартість – більше 1 млн євро.

comments powered by HyperComments