На Львівщині немає «червоних» карантинних зон, але обласний центр – «помаранчевий»

П'ятниця, 16 жовтня 2020, 12:29
Нове карантинне зонування України було прийнято учора на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій
На Львівщині немає «червоних» карантинних зон, але обласний центр – «помаранчевий»

Учора Державна комісія із питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянула нове коронавірусне карантинне зонування України і ухвалила відповідне рішення. Новий карантинний поділ діятиме із опівночі 19 жовтня 2020 року.

У прес-службі Львівської обласної державної адміністрації повідомили, що на території області немає «червоних» карантинних зон, в той же час міста Львів та Дрогобич, а також Пустомитівський, Сокальський та Яворівський райони включенні до «помаранчевої» карантинної зони.

У складі «жовтої» карантинної зони – міста обласного підпорядкування Борислав, Моршин, Самбір, Стрий, Трускавець та Червоноград, а також Бродівський, Буський, Городоцький, Дрогобицький, Жовківський, Золочівський, Кам’янко-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Перемишлянський, Радехівський, Самбірський та Стрийський райони Львівщини.

У складі «зеленої» зони на Львівщині опинилися міста Стебник і Новий Розділ, а також Жидачівський, Сколівський, Старосамбірський та Турківський райони.

Зазначимо, що на територіях, які належать до «помаранчевої» карантинної зони забороняється:

- діяльність закладів розміщення (костелів, туристичних баз, тощо), окрім готелів;

- діяльність розважальних закладів та ресторанів у нічний час;

- планові госпіталізації до лікарень;

- робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури;

- прийом нових змін у дитячі табори;

- проведення масових заходів більше 1 людини на 20 кв. метрів та більше 100 людей.

У реальності місцева влада Львова саботує низку карантинних обмежень, які прописані урядом для «помаранчевої» карантинної зони. Проте жодних покарань до чиновників досі не застосовувалося.

Фото – Роман Балук, прес-служба ЛМР.

comments powered by HyperComments