У Великому Любіні на Львівщині запрацював новий дитячий садок

Середа, 14 жовтня 2020, 16:32
Новий заклад дошкільної освіти може прийняти до 150 вихованців, його будівництво вартувало майже 51 мільйон гривень
У Великому Любіні на Львівщині запрацював новий дитячий садок

У Великому Любіні, що у Городоцькому районі Львівської області сьогодні, 14 жовтня 2020 року урочисто відкрили і освятили новий дитячий садочок, в якому буде навчатися 150 дітей. Замовником будівництва закладу дошкільної освіти  була Великолюбінська селищна рада, зведення садочку тривало п’ять років.

«Загалом будівництво садочку коштувало понад 50 мільйонів 890 тисяч гривень. Левову частку цих грошей надав державний бюджет: понад 42 мільйони – це гроші з Державного фонду регіонального розвитку та субвенції на соціально-економічний розвиток. Новий садочок – це запорука розвитку села, це півтори сотні місць для дітей, щоб розвиватися, вчитися і спілкуватись. А також це 38 нових робочих місць у громаді. Для нас, команди Максима Козицького, дуже важливо забезпечити на старті ресурс для майбутньої громади», – наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Завершувала будівництво підрядна організація ТзОВ «Будівельний – Регіон».

За понад 50 мільйонів вдалося звести двоповерхову будівлю дитячого садка, котельню, підвести внутрішні та зовнішні інженерні мережі, здійснити внутрішні оздоблювальні роботи, закупити необхідне обладнання та облаштувати благоустрій території. Також до дитячого закладу підведено електро- та газомережі.

Місцева громада додала на будівництво садочку майже 4,5 млн гривень.

comments powered by HyperComments