У четвер на Львівщині вирішуватимуть, як будуть навчатися школярі та студенти

Середа, 14 жовтня 2020, 15:09
На 15 жовтня заплановане позачергове засідання Львівської обласної комісії із техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій
У четвер на Львівщині вирішуватимуть, як будуть навчатися школярі та студенти

У вівторок 13 жовтня 2020 року на своєму позачерговому засіданні Кабінет Міністрів України прийняв рішення рекомендувати закладам загальної середньої освіти встановити канікули із 15 по 30 жовтня. Після 31 жовтня можливий перехід на дистанційне і змішане навчання із урахуванням епідемічної ситуації. Питання про те, чи підуть на канікули школярі Львівщини і чи зможуть вони відвідувати навчальні заклади у наступний період у четвер обговорюватимуть на позачерговому засіданні Львівської обласної комісії із питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

«Завтра зранку відбудеться позачергове засідання обласної комісії ТЕБ і НС. На ньому детально проаналізують епідситуацію на території Львівщини, зокрема захворюваність на коронавірус серед учнів та вчителів. Від цього залежатиме рішення чи підуть на канікули школярі Львівщини та якою буде форма навчання в наступний період», – заявив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

Щодо закладів професійно-технічної освіти, фахової перед вищої та вищої освіти, то їм Кабінет Міністрів рекомендує перейти на період із 15 жовтня по 15 листопада 2020 року на дистанційну форму навчання. При цьому студенти мають виїхати із гуртожитків, окрім сиріт; осіб позбавлених батьківського піклування; здобувачів освіти із тимчасово окупованих територій; «червоних» карантинних зон; іноземців та осіб без громадянства. Залишитися у гуртожитках зможуть також ті студенти, які поєднують навчання з роботою.

Відповідні зміни внесено до постанови КМУ від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Відповідно до змін до постанови, у регіонах, де встановлено «червоний» рівень карантинних обмежень, забороняється відвідування закладів освіти її здобувачами, окрім учнів (вихованців) спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів за умови дотримання ними відповідних протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів (вихованців).

Таке виключення було зроблено у зв'язку з тим, що наповнюваність класів спеціальних закладів загальної середньої освіти, санаторних шкіл та шкіл-інтернатів становить від 6 до 12 осіб, середня наповнюваність таких закладів становить 115 осіб, що дозволяє забезпечити всі необхідні санітарні та протиепідемічні заходи.

comments powered by HyperComments