На Львівщині погіршується епідемічна ситуація із поширенням COVID-19

Середа, 14 жовтня 2020, 12:24
Учора у Львівській обласній державній адміністрацїї відбулося чергове засідання «антикоронавірусного» Штабу на чолі із заступником «губернатора» Іваном Собком
На Львівщині погіршується епідемічна ситуація із поширенням COVID-19

На Львівщині прискорюється розповсюдження коронавірусної хвороби COVID-19 – до таких висновків прийшли під час учорашнього засідання Штабу  з ліквідації надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру регіонального рівня, яка виникла внаслідок розповсюдження територією Львівщини гострої респіраторної хвороби COVID – 19. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Констатував погіршення епідемічної ситуації із COVID-19 директор Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

«Ситуація на сьогодні є найгіршою від початку епідемії. Останніми днями ми відзначаємо негативні тенденції за кількістю первинних захворювань та пацієнтів, які потребують стаціонарної допомоги. За минулу добу підтверджено 341 випадок захворювання, усього проведено тисячу ПЛР-досліджень. Ми щодня фіксуємо більше позитивних результатів із тієї ж кількості проведених тестувань. Щодня госпіталізуємо близько 130 хворих, кількість викликів «швидкої допомоги» до пацієнтів з підозрами збільшилась із 30 – 40 на добу до 60 – 70», – заявив Орест Чемерис. Він також констатував, що черг на тестування немає, всі проби, які поступають на дослідження, обробляють оперативно (станом на середу 14 жовтня черга на ПЛР-тестування із 408 зразків уже з’явилася).

Директор Львівського обласного лабораторного Центру МОЗ України Роман Павлів підтвердив, що кількість підтверджених тестами випадків захворювання зростає, тому дотримання карантинних обмежень є обов’язковим для всіх.

Під час засідання штабу обговорили дотримання карантинних норм під час місцевих виборів 25 жовтня. Також порушили питання організації освітнього процесу. Зокрема, штаб рекомендуватиме провести осінні канікули з 19 жовтня.

«Ми рекомендуємо провести осінні канікули у області з 19 жовтня до 30 жовтня включно, з можливим переходом на змішану форму навчання, внісши для цього необхідні зміни до структури навчального року.  На нашу думку, доцільніше починати канікули з понеділка, а не з четверга, як рекомендує нам МОН. Рішення з цього питання прийматиме обласна комісія ТЕБ та НС, тому ми скеруємо відповідне звернення», – зазначив Іван Собко. Зазначимо, що таким чином керівництво обласного «антикоронавірусного» штабу «прогнулося» під мера Львова Андрія Садового, якому власне і належить ідея відтермінувати початок канікул.

Закладам профтехосвіти та вищої освіти штаб рекомендуватиме, за прийняття відповідного рішення комісією ТЕБ та НС, з 19 жовтня і до покращення епідситуації перейти  на дистанційну форму навчання.

Такі додаткові заходи необхідні, щоб мінімізувати безпосередні фізичні контакти між учасниками освітнього процесу в умовах стрімкого підвищення рівня захворюваності на COVID-19.

За словами Івана Собка, заклади дошкільної освіти продовжують працювати у звичному режимі. Вони повинні організувати роботу із неухильним дотриманням правил гігієни, використання засобів індивідуального захисту та уникнення масових скупчень.

comments powered by HyperComments