У Кам’янка-Бузькій ЦРЛ від COVID-19 лікується понад півсотні пацієнтів

Субота, 10 жовтня 2020, 17:05
За словами заступника директора Кам’янка-Бузької ЦРЛ Олега Волошина, у районі не спостерігається підвищення захворюваності на COVID-19
У Кам’янка-Бузькій ЦРЛ від COVID-19 лікується понад півсотні пацієнтів

На учорашньому брифінгу, який відбувся у Львівській ОДА заступник директора Кам’янка-Бузької центральної районної лікарні Олег Волошин розповів про ситуацію із COVID-19 у районі та лікування цього захворювання у районній лікарні. За словами лікаря, упродовж останніх двох тижнів у Кам’янка-Бузькому районі Львівської області не спостерігається підвищення захворюваності на COVID-19.

«Станом на сьогодні (9 жовтня – ред.) в Кам'янка-Бузькій ЦРЛ на лікуванні перебуває 55 хворих з підозрою і з підтвердженим коронавірусом. З них троє осіб в реанімаційному відділенні», – зазначив він.

За словами Олега Волошина Кам’янка-Бузька лікарня забезпечена засобами індивідуального захисту та медпрепаратами. Вікова категорія пацієнтів різна: від молодих людей до людей пенсійного віку.

«Ті, що перебувають на лікуванні у відділеннях, мають стан середньої важкості, у реанімаційних відповідно пацієнти тяжкого ступеня перебігу хвороби. Одна з пацієнток у реанімаційному відділенні перебуває на ШВЛ», – розповів Олег Волошин.

Зазначимо також, що поряд із лікуванням COVID-19, у Кам’янка-Бузькій ЦРЛ від 16 вересня 2020 року працюють хірургічне, травматологічне та гінекологічне відділення, а із 1 жовтня 2020 року тут відновили роботу терапевтичне, неврологічне та педіатричне відділення. Відвідування хворих обмежене.

Зазначимо, що найбільш завантажені пацієнтами серед районних і міських лікарень Львівщини є Стрийська центральна міська і Стебницька міська лікарні. У Стрийській центральній міській лікарні на початку планували прийняти до 90 «ковідних» пацієнтів, по факту їх тут зараз 110. У Стебницькій міській лікарні для «ковідних» пацієнтів відводили початково 60 місць, але зараз тут перебуває 95 таких хворих. В окремі дні Стебницька міська лікарня приймала і більше 100 «ковідних» пацієнтів.

У той самий час, комунальні лікарні Львова ніколи не були заповнені пацієнтами із COVID-19 більше ніж на 50% від відведених для таких пацієнтів місць. В той самий час, велику кількість пацієнтів-львів’ян приймали на лікування обласні лікарні, які розміщені у місті Львові. В той же час, у сусідній Тернопільській області спостерігалася протилежна картина – міські комунальні лікарні приймали на лікування «ковідних» пацієнтів із районів.

comments powered by HyperComments