На Львівщині презентували нові туристичні маршрути

Субота, 10 жовтня 2020, 14:24
У Львівській ОДА кажуть, що Львівщина для туристів є другою за відвідуваністю після Києва
На Львівщині презентували нові туристичні маршрути

 

Учора, 9 жовтня 2020 року, команда благодійного фонду «Спадщина.UA» презентувала нові туристичні маршрути довкола міста Львова. Організувати зустріч для гідів та туристичних операторів допомогли в Управлінні туризму та курортів Львівської обласної держадміністрації, повідомляє її прес-служба.

За словами заступника голови Львівської ОДА Юрія Холода, зараз Львівщина – на другому місці серед регіонів України за відвідуваністю туристами після Києва.

«Ми хочемо зберегти і, може, навіть перерости цей статус. Тому кожен новий туристичний маршрут для нас є дуже важливий. А щоб вони розвивалися, ми також стимулюємо інфраструктуру гостинності, підтримуємо місцевих фермерів», – заявив чиновник.

Відразу кілька нових унікальних туристичних маршрутів розробили на території сучасного Перемишлянського району навколо міста Бібрка. Всі вони називаються «#МандриСокільські». В межах проєкту від «Re_HERIT», їх розробив БФ «Спадщина.UA/Heritage.UA» та команда «Сокіл Перезавантаження» в самому місті Бібрка.

«Йдеться про територію Бібрської громади. А зокрема, про багатокультурне історичне містечко Бібрка, дерев’яні українські церкви і старі німецькі колонії, а також про «сім чудес» – таких, як Свірзький замок, П’ятничанська вежа, оборонні костели та найвищу гору Подільської височини – Камулу», – зазначив координатор команди «Сокіл. Перезавантаження» Іван Щурко.

Центральною і початковою точкою всіх маршрутів, розповіли організатори, стане історичний будинок спортивного товариства «Сокіл» на в’їзді у Бібрку. Саме там, в межах вже іншого проєкту – від ЄВРОРЕГІОН «Карпати», облаштують невдовзі «Офіс гостинності» Бібрської громади.

Для всіх нових туристичних маршрутів розробники створили спеціальні карти та брошури, які можна взяти у будинку «Сокола», а також їх планують надіслати в різні туристичні агентства області.

comments powered by HyperComments