Шепетівський реаніматолог розповів про транспортування хворих у лікарні

Вівторок, 6 жовтня 2020, 17:53
Тиждень тому ми вже писали про скарги завідувача відділенням анестезії та інтенсивної терапії Шепетівської ЦРЛ, що нарікав на відсутність ліфта та достатньої кількості кисню в лікарні. У відповідь, перший заступник голови ОДА Роман Примуш сказав не піднімати збурення серед населення. І от вчора, цей заочний діалог отримав продовження.
Шепетівський реаніматолог розповів про транспортування хворих у лікарні

Валерій Совоконюк у себе на сторінці виклав фото, як вони транспортують хворих на COVID-19 між відділеннями лікарні. На них зображено, як лікар-анестезіолог Олег Довгань несе на плечі 40-кілограмовий кисневий балон, медсестри штовхають хворого на інвалідній колясці та несуть його речі.

А тепер уявіть, що цього чоловіка! Разом з тим балоном ми будемо піднімати в реанімацію! Сивоконюк "редіска" ліфта вимагає!

Звичайно, лікарня почала потребувати ліфт не лише зараз, але нині проблема стала актуальною як ніколи, адже кількість пацієнтів, які потребують реанімації значно зросла.

До речі, коментатори слушно зауважили, що не весь персонал на фото у спец одязі. На що Валерій Вікторович відповів:

На жаль, в деяких ситуаціях, коли для врятування людини обмаль часу, медпрацівники ідуть на самопожертву! Через це така статистика захворюванності на короновірус серед медиків.

Ще дуже актуальною проблемою є відсутність в реанцмації блоків безперевного живлення. Адже кількахвилинна відсутність електропостачання може обернутись смертю пацієнтів на апаратлі ШВЛ.

comments powered by HyperComments