На Львівщині відбувся конкурс електрогазозварювальників

Понеділок, 28 вересня 2020, 09:45
Його проводили на базі Міжрегіонального вищого професійно-технічного училища автотранспорту та будівництва у Львові
На Львівщині відбувся конкурс електрогазозварювальників

У Львові у Міжрегіональному вищому професійно-технічному училищі автотранспорту та будівництва м. Львова відбувся ІІ етап всеукраїнського конкурсу професійної майстерності електрогазозварників. Конкурс відбувався у кілька етапів і складався із практичної та теоретичної частин. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Для учасників конкурсу провели семінари. Кращих електрогазозварювальників нагородили корисними призами – переможець (І місце) отримав у подарунок сучасний зварювальний інверторний апарат, призом за ІІ місце стала кутова шліфувальна машинка («болгарка»), приз за ІІІ місце – акумуляторна викрутка.

«Конкурси професійної майстерності важливі для того, аби ми могли популяризувати професійно-технічну освіту, яка тісно пов’язана із економікою. Плануємо цілу систему заходів, де одна із фундаментальних речей – популяризація професійно-технічної освіти.

Наразі падіння кількості учнів у професійно-технічній освіті відбувається набагато швидше, ніж у вищій. Відбувається це через те, що батьки часто вважають, що дитина матиме краще майбутнє якщо закінчить заклад вищої освіти. Через це ми повинні показувати найкращі приклади із закладів ПТО: яких фахівців готують ці заклади, де працюють випускники, в яких умовах і яку мають заробітну плату», – зауважив директор департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації Олег Паска.

Конкурс професійної майстерності молодих газоелектрозварювальників мав відбутися іще навесні, але через карантин його перенесли на осінній період.

Зазначимо, що на початку жовтня у Запоріжжі буле відбуватися міжнародний конкурс професійної майстерності зварювальників, де Львівщину буде представляти один із кращих учнів.

«Радіємо, що наш заклад показує приклад того, наскільки важлива професійно-технічна освіта. Завжди нагадуємо учням, що професіоналізм залежить лише від їхніх зусиль та бажання ставати кращим», – сказав директор Міжрегіонального вищого професійного училища автотранспорту та будівництва Олег Саврук.

comments powered by HyperComments