Сьогодні на Львівщині закінчуються військові навчання «Rapid Trident-2020»

П'ятниця, 25 вересня 2020, 09:54
Спільні українсько-американські військові навчання «Rapid Trident-2020» тривали протягом двох тижнів
Сьогодні на Львівщині закінчуються військові навчання «Rapid Trident-2020»

У п’ятницю 25 вересня 2020 року на Львівщині у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершуються українсько-американські навчання Rapid Trident-2020, які тривали протягом двох тижнів. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

У четвер, 24 вересня, на навчання завітали високоповажні гості, зокрема генерал-майор Олександр Голоднюк, командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан, заступника голови Державної прикордонної служби генерал-майор Сергій Сердюк, начальник управління СБУ у Львівській області генерал-майор Юрій Гончаров, начальник управління інформаційних технологій командування ЗС США в Європі бригадний генерал Джозеф Папенфус, а також представники дипломатичного корпусу та збройних сил Великої Британії, Данії, Канади, Литви, Німеччини, Польщі, Румунії, Сполучених Штатів Америки та Литовсько-Польсько-Української бригади. Також учасників навчань та усіх присутніх привітав заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Тарас Грень.

Під час практичних занять військовослужбовці відпрацювали легенду-сценарій, але наближений до реальних бойових дій, враховуючи і досвід протистояння гібридним війнам, які тривають у сучасному світі, зокрема в Україні. Цьогоріч використовувалося понад 500 одиниць військових автомобілів та бойових броньованих машин і вертольоти Мі-8 армійської авіації армійської авіації Сухопутних військ, а також літаки Повітряних сил ЗСУ та США.

Одного дня на тренування прилетів конвертоплан США «Osprey», що здатний на борту перенести 9 тонн вантажу або ж 24 бійця. Цей гібрид літака і гелікоптера вдвічі швидший, аніж американський CH-47.

Військовослужбовці вчились протидіяти у випадку радіаційної, хімічної, біологічної загрози, дотримуючись протоколів і настанов НАТО. Крім того, на Яворівському полігоні представники «Червоного хреста» розгорнули «транзитний табір для біженців».

У військовому вишколі цього року взяли участь понад 4000 військовослужбовців із 9 країн світу.

comments powered by HyperComments