На Львівщині аграрії нарощують випуск продукції тваринництва

Четвер, 24 вересня 2020, 16:08
Протягом 9 місяців цього року індекс продукції тваринництва в агропромисловому комплексі Львівщини зріс на 1,6% порівняно із аналогічним періодом 2019 року
На Львівщині аграрії нарощують випуск продукції тваринництва

На Львівщині аграрії нарощують виробництво продукції тваринництва - протягом січня-серпня 2020 року індекс продукції тваринництва у господарствах усіх категорій Львівській області порівняно з січнем-серпнем 2019 року зріс на 1,6%. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Збільшення обсягів валового виробництва відбулось за рахунок збільшення обсягів вирощування сільськогосподарських тварин у сільськогосподарських підприємствах, зокрема, свиней на 19,4%, птиці свійської на 12,8%. Обсяги виробництва молока залишаються на рівні аналогічного періоду минулого року.

«Проблемним й надалі залишається зменшення поголів’я великої рогатої худоби. З метою стабілізації ситуації в області розпочався процес трансформації селянських господарств у сімейні фермерські господарства. В поточному році зареєструвались як фізична особа підприємець – 25 сімейних фермерських господарств», – зазначила в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку  Львівської ОДА Людмила Гончаренко.

Поголів’я свиней станом на 1 вересня 2020 року становить 216,3 тис. голів, що більше до відповідної дати попереднього року на 8,9 тис. гол або на 4,3%, а птиці 4853,6 тис. голів, що більше на 239,9 тис. гол. або на 5,2%.

За обсягами валового виробництва сільськогосподарської продукції у січні – серпні 2020 року Львівщина посідає 14 місце серед регіонів України, за темпами виробництва – 12 місце

comments powered by HyperComments