На Хмельниччині можуть ліквідувати знамените локомотивне депо

Вівторок, 22 вересня 2020, 18:40
Депутати Хмельницької обласної ради підготували звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості ліквідації локомотивного депо Гречани.

Фото з “Вікіпедії”

Відповідний проєкт рішення буде розглянуто на черговій сесії ради 24 вересня.

У тексті запропонованого звенення сказано, що правління АТ «Укрзалізниця» 6 вересня 2020 року видало рішення, який передбачено реструктуризацію локомотивного господарства, зокрема утворення з 1 листопада 2020 року експлуатаційних та ремонтних депо, а також подальша ліквідація існуючих виробничих підрозділів служби локомотивного господарства.

У рамках цієї реструктуризації передбачено й ліквідацію основного локомотивного депо Гречани та створення на його базі оборотного депо основного експлуатаційного депо Жмеринка.

“Трудовий колектив та профспілкова організація локомотивного депо Гречани глибоко стурбована прийняттям такого рішення, адже це призведе не лише до суттєвого зменшення податкових надходжень до місцевих бюджетів Хмельницької області, а й до росту кількості безробітних, створення проблем ведення бізнесу та його співпраці із залізницею”, – сказано у зверненні.

У зверенні наголошується, що збереження наявного штату інженерно-технічних працівників, слюсарів з ремонту рухомого складу, інших кваліфікованих працівників депо Гречани надасть можливість не лише якісно виконувати основну перевізну функцію Укрзалізниці, а й дозволить надавати послуги на магістральних лініях стороннім організаціям, в тому числі й приватним перевізникам, зокрема, й ТОВ «Українська локомотивобудівна компанія».

Довідково. Локомотивне депо Гречани створено 1913 року. Надає послуги з перевезення рухомого складу (вагонів), ремонту тягового рухомого складу, локомотивні бригади здійснюють дальні пасажирські перевезення на багатьох напрямках.

Наразі у своєму підпорядкуванні локомотивне депо має три пункти зміни локомотивних бригад по станціях Ярмолинці, Кам’янець-Подільський та Старокостянтинів 2, які  у проєкті реструктуризації вже не будуть мати стосунок до оборотного депо Гречани.

comments powered by HyperComments