У Шепетівці судитимуть підприємця за відсутність маски у магазині

Середа, 16 вересня 2020, 18:36
Правоохоронці склали адмінпротокол на підприємця, який знаходився у магазині без засобів індивідуального захисту та доправили матеріали до Шепетівського міськрайонного суду про притягенння його до адміністративної відповідальності.
У Шепетівці судитимуть підприємця за відсутність маски у магазині

Однак, у постанові 11 вересня від суду, місцевого підприємця виправдали та не побачили у його діях порушення карантину.

За матеріалами справи, подія трапилася 28 серпня в одному із місцевих продуктових магазинів. Близько другої години дня поліціянти завітали до торгівельного залу, де побачили власника закладу без захисної маски. Таким чином, чоловік порушив норми постанови Кабінету Міністрів щодо протидії COVID-19. Правоохоронці склали адмінпротокол за статтею 44-3 КУпАП.

На суді підприємець вину у вчиненні правопорушення заперечував та суду пояснив, що правил карантину не порушує, ним закуплено маски, одноразові рукавички та усі необхідні антисептичні засоби, їх постійно використовує. В момент прибуття поліцейських перебував в магазині без маски, оскільки здійснював її заміну на іншу.

Врешті-решт, суд з'ясувавши позицію особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, дослідивши письмові матеріали справи, дійшла висновку, що справу потрібно закрити через відсутність ознак правопорушень.

«Всупереч вимогам чинного законодавства у складеному протоколі не викладена об'єктивна та суб'єктивна сторони вказаного правопорушення. Крім того, не долучено жодних доказів на підтвердження вини чоловіка у вчиненні правопорушення», - викладено у постанові.

Оскаржити постанову можна в 10-денний термін з дати її винесення, остаточної законної сили вона не набула.

comments powered by HyperComments