На Хмельниччині район відмовився вводити обмеження "червоної зони"

Середа, 16 вересня 2020, 21:34
Навіть підготували відповідне рішення ради.
На Хмельниччині район відмовився вводити обмеження "червоної зони"

Волочиський район із 14 червня, за рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, увійшов до «червоної» зони. А відтак в районі мають діяти ряд карантинних обмежень. Але насправді дотримують їх не всюди.

Ще вчора, 14 вересня, перший заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Роман Примуш заявив, що в Волочиську спостерігається ігнорування карантинних заходів. Навчальні заклади мають бути зачиненими, а діти ходять до школи та садочків. на це реагуватиме поліція і складатиме відповідні протоколи по кожному закладу. «Нікому не подобаються обмежувальні заходи, але якщо їх не запроваджувати, то динаміка захворюваності зростатиме ще більшими темпами», – сказав Роман Примуш.

Та сьогодні зранку влада Волочиська висловила свою думку на офіційному сайті міської об’єднаної тергромади. «Всі знають, що минулого тижня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій віднесла Волочиський район до «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Одразу після цього виникла маса думок, коментарів і різних версій подій, що відбуваються. Зважаючи на ці обставини, сьогодні ми скликали засідання комісії ТЕБ та НС, де було розглянуто протокол №31 позачергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 11.09.2020 року «Про заходи з запобігання поширенню на території Волочиського району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, - йдеться в повідомленні. - Заслухавши інформацію головного лікаря ЦПМСД Анатолія Коломійця ми розуміємо, що стан захворюваності на коронавірусну інфекцію в нашій громаді є вкрай непростий. Але водночас з цим є дещо незрозуміла ситуація з отриманням статистичних даних по одужавших на території нашої ОТГ та Волочиського району в цілому. А саме: наша інформація про захворілих осіб подається регулярно щодня і в повному обсязі, а от інформацію стосовно осіб, які одужали, що передає Хмельницький лабораторний центр, надходить вкрай не регулярно та потребує деяких уточнень. Не беремось стверджувати, але це могло якимось чином стати причиною потрапляння Волочиської міської ОТГ до «червоного» зони. За пропозицією міського голови Костянтина Черниченка, проаналізувавши ситуацію в громаді та враховуючи думку жителів, члени комісії ТЕБ та НС розробили, виклали на офіційному сайті Проект рішення ради №2021 «Про виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020р. №641» , згідно якого ми бачимо наші спільні дії в період карантину».

Отож, у проекті рішення Волочиської міськради, першим пунктом пропонують визнати рішення про встановлення «червоної» зони та постанову Кабміну від 22 липня №641 такими, що не ґрунтуються на нормах Конституції України, а саме: статей 24, 33, 39, 42, 49,64. Також пропонують виконавчим органам міської ради, комунальним підприємствам, установам, організаціям, місцевій комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, цитуємо: «забезпечити належне функціонування закладів освіти, громадського транспорту та життєдіяльність Волочиської міської об’єднаної територіальної громади, відповідно до рішень місцевої комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Волочиській міській раді». А ось поліції рекомендують не притягнення до відповідальності суб’єктів господарювання, які діятимуть у відповідності до даного рішення.
Відзначимо, що сесія Волочиської міської ради має відбутися завтра, 16 вересня. На ній, схоже, і розглядатимуть відповідний проект рішення.

comments powered by HyperComments