У Хмельницькому судитимуть слідчу за підробку документів

Середа, 16 вересня 2020, 18:31
За версією слідства, поліцейська провела розслідування без понятих, але вказала їх у протоколі.
У Хмельницькому судитимуть слідчу за підробку документів

Нещодавно працівники прокуратури Хмельницької області та Державного бюро розслідування завершили досудове розслідування за фактом службового підроблення, яке вчинила слідча Хмельницького відділу поліції ГУНП в області. Правоохоронці вже передали матеріали до суду.

За інформацією пресслужби прокуратури Хмельницької області, слідча виїхала на місце вчинення злочину для збору доказів (у пресслужбі ДБР долали, що це було у квітні 2017 року — авт.). Йшла мова про проникнення у чуже житло. Там під час огляду будинку вона виявила пошкодження вікна, що зафіксувала у протоколі.

«Всупереч вимогам чинного законодавства слідча провела відповідні дії без присутності двох понятих, участь яких є обов’язковою. Проте слідча внесла у протокол неправдиву інформацію про їх присутність і підробила їх підписи. Як наслідок, цей доказ було визнано недопустимим», — повідомили у прокуратурі Хмельницької області.

Таким чином слідчу звинуватили у службовому підроблені за частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт проти неї вже направлено до Хмельницького міськрайонного суду. Якщо провинну поліцейської доведуть, їй може загрожувати від 17 тисяч до 68 тисяч гривень штрафу або до трьох років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на термін до трьох років.

 

comments powered by HyperComments