В останній тиждень вересня у Львові пройде традиційна «Майстерня міста»

Середа, 16 вересня 2020, 16:52
Цього року «Майстерня міста 2020» відбуватиметься під гаслом «Бо нам тут жити!»
В останній тиждень вересня у Львові пройде традиційна «Майстерня міста»

Традиційний уже захід, який приваблює молодь, «Майстерня міста 2020» відбудеться у Львові із 24 по 30 вересня. Це майданчик для якісних змін у місті, спільних зустрічей влади, громадських активістів та мешканців.

«Головною локацією заходу стане літня сцена в парку «700-річчя Львова», яка стане місцем зустрічі для відвідувачів. Протягом усього заходу охочі зможуть взяти участь у фотоконкурсі біля сцени та пройти квест у парку за допомогою телефону.

Також біля сцени упродовж вихідних відбудуться майстер-класи для дітей та дорослих, зокрема, створення дощового квітника, офлайн-тренування для «ранкових пташок» та подкасти про зміни клімату», – зазначають у КУ Інститут міста.

Натомість у онлайн-форматі відбудуться важливі обговорення у 5 сферах міста, які будуть транслюватися на сторінці у Facebook. Кожен блок складатиметься з відкритих лекцій відомих львів'ян, майстер-класів та обговорень з лідерами думок Львова. Зокрема, серед основних блоків:

«Зелене місто»: Майстер-клас з виготовлення будиночків для комах; запис подкастів про сортування сміття, зміну клімату та інші події на екологічну тематику.

«Розвиток міста»: Презентація інтегрованої концепції розвитку міста; дебати про смуги громадського руху; розміщення карт мобільності у парку 700-річчя Львова, де можна буде позначити проблемні ділянки та вносити пропозиції покращення (дані лягають в основу роботи над удосконаленням мобільності в районі).

«Здорове місто»: Лекції та вікторини на тему онкопревенції та першої домедичної допомоги; презентація урядової програми «Муніципальна няня».

«Культурне місто»: Читання казок та творчі майстер-класи для дітей; літературні читання; лекції лідерів думок Львова.

«Інклюзивне місто»: Запис та публікація відео про етичне мовлення стосовно людей з інвалідністю; обговорення особливостей сприйняття інформації людьми, що мають вади слуху; навчання базовим аспектам жестової мови.

Організаторами «Майстерні міста» є КУ «Інститут» міста та Львівська міська рада, організація «Integrated Urban Development in Ukraine» та ГО «Львівський блок». Детальну інформацію і програму заходів можна знайти на сторінці Майстерні міста у Facebook за посиланням.

comments powered by HyperComments