Грошову компенсацію за "бейбі-бокси" на Хмельниччині не платитимуть

Середа, 9 вересня 2020, 11:02
Нещодавно Уряд прийняв рішення про запровадження  пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». Батьки отримають можливість самостійно здійснювати покупку речей для маляти, отримавши гроші на картку.
Грошову компенсацію за "бейбі-бокси" на Хмельниччині не платитимуть

Однак, як повідомляють у департаменті соцзахисту населення ОДА, на Хмельниччині батьки поки не отримуватимуть цю допомогу.

«Адже наразі в області ще є у наявності 560 «бейбі-боксів», тобто готових комплектів дитячих речей, які породіллі отримують одразу у пологовому будинку. Тому виплата грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” на дітей, які народилися у 2020 році, буде проводитись після використання в повному обсязі наявних пакунків», – йдеться в повідомленні.

Грошова компенсація вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» становитиме 5 000 гривень. Вона буде перераховуватися на поточний рахунок зі спецрежимом використання батьків чи законних представників новонароджених. Проєкт діятиме з 1 вересня 2020 року по 31 грудня 2021 року.

comments powered by HyperComments