На Львівщині більше ніж півсотні шкіл із понеділка перейдуть на дистанційне навчання

Субота, 12 вересня 2020, 16:04
Причина цього – потрапляння Перемишлянського та Пустомитівського районів Львівщини до «червоної» карантинної зони
На Львівщині більше ніж півсотні шкіл із понеділка перейдуть на дистанційне навчання

У четвер Державна комісія із техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про віднесення двох районів Львівщини – Пустомитівського та Перемишлянського до «червоної» карантинної зони. Отож, відповідно до прийнятих раніше урядових рішень, в Перемишлянському та Пустомитівському районах всі школи переводяться на дистанційне навчання, яке триватиме протягом щонайменше 14 днів (якщо цим районам за цей час вдасться покинути «червону» зону). Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної адміністрації.

«На території цих районів показники приросту захворюваності перевищують межі дозволених, що є індикатором для переходу в червону зону. Рішення комісії формуються на основі показників, що подає Лабораторний центр і є обов’язковими до виконання», – розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

«Заклади освіти, які опинилися в «червоній» зоні, функціонуватимуть в режимі дистанційного навчання. Кожен навчальний заклад є автономним і дирекція школи сама обиратиме онлайн-платформу щодо технологій дистанційного навчання», – зазначила провідний спеціаліст департаменту освіти і науки Львівської ОДА Леся Босак.

До такого можливого розвитку подій готувались протягом усього літа.

«Вчителі проходили інтенсивну перепідготовку. Для цього було вишукано понад 1 мільйонів гривень і скеровано на відділи освіти ОТГ, міст і районів, аби по три вчителя з кожної школи таку підготовку пройшли, навчились працювати із безкоштовними платформами для віддаленого навчання. Цей досвід вони мають передати всьому колективу», – розповів директор департаменту освіти та науки Олег Паска.

Загалом на території Пустомитівського та Перемишлянського районів є 53 загальноосвітні школи.

Зауважимо також, що відповідно до карантинних обмежень «червоної» зони у Пустомитівському та Перемишлянському районі має повністю припинитися рух громадського транспорту. Зазначимо, що відомий у Львові торгівельний центр «Кінг Крос Леополіс», у якому працює гіпермаркет «Ашан» має офіційну адресу с. Сокільники Пустомитівського району. Наразі невідомо, чи цей торгівельний центр буде закрито.

comments powered by HyperComments