В центрі Дрогобича з’явиться екоринок на 120 місць

Субота, 12 вересня 2020, 10:52
За задумом міської влади, на новий ринок мають перейти стихійні торгівці.
В центрі Дрогобича з’явиться екоринок на 120 місць

Мерія Дрогобича продовжує впорядковувати торгівлю в місті. Зокрема тих торгівців, які працювали на вулиці Шолом-Алейхема премістили на майданчик на вулиці Володимира Великого, який отримав назву «Агроринок». Біля цього майданчика створені умови для цивілізованої парковки авто покупців. Такі зручності були відсутні під час роботи ринку на вулиці Шолом-Алейхема. Про це повідомляють у прес-службі Дрогобицької міської ради.

Зараз мерія Дрогобича вирішує питання про те, яка впорядкувати торгівлю із вулиці Ковальської. Частина торгівців уже перейшла у критий ринок, проте частина й досі здійснює незаконну торгівлю на прилеглих вулицях.

Щоб прибрати із центру Дрогобича усю стихійну торгівлю, міська влада разом із адміністрацією ринку врахували побажання стихійних торгівців. Отож, на основні діалогу, прийнято рішення про облаштування «Екоринку» в центрі міста на території колишньої автостоянки біля готелю «Тустань».

За словами директора Дрогобицького ринку Андрія Сеніва, на новому майданчику буде облаштовано 120 місць під накриттям. Тут буде проводитися реалізація агропродукції, яку торгівці вирощують в домашніх умовах. Щодо молочної продукції, то для її реалізації буде відведено 80 місць, яких повністю достатньо для забезпечення потреб торгівців. Крім того, Андрій Сенів наголосив, що на новому майданчику обов’язковою умовою його функціонування є дотримання санітарних норм, а також забезпечення охорони та щоденного прибирання.

За словами начальника відділу економіки Тараса Бачинського, майданчики для впорядкованої торгівлі аграрною продукцією з’являться не тільки в центрі Дрогобича та на вулиці Володимира Великого, але й на вулиці Михайла Грушевського. Такі міні ринки планують розвивати і у мікрорайонах Дрогобича, щоб містяни могли здійснювати покупки недалеко від дому і не переймалися тим, як дістатися в центр міста.

Обидва керівники одноголосно закликали як громаду, так і торговців підтримати рішення про створення «Екоринку» та припинити таке ганебне явище, як стихійна торгівля, у центрі Дрогобича.

Зауважимо, що у Львові протягом двох наступних тижнів планують проводити рейди по боротьбі із стихійною вуличною торгівлею. І якщо у Дрогобичі уже в основному визначилися із місцями, де будуть облаштовані ринки, то у Львові над цим питанням тільки думають.

comments powered by HyperComments