На Львівщині завершують ремонт автодороги між Східницею і Пісочною

Вівторок, 8 вересня 2020, 12:51
Загальна довжина автодороги Східниця – Пісочна – 52,5 кілометрів, на її ремонт скерували біля 280 мільйонів гривень
На Львівщині завершують ремонт автодороги між Східницею і Пісочною

На автодорозі Т-14-08 Східниця – Трускавець – Мединичі – Пісочна довжиною 52,5 кілометрів завершуються ремонтні роботи. За словами «віце-губернатора» Львівщини Юрія Бучка, ремонт цієї дороги розпочали у 2017 році. Відтак уже відремонтували 20,6 кілометрів дороги у вирівнюю чому шарі та 13,3 кілометрів у верхньому шарі асфальтобетонного покриття, але через нестачу фінансування роботи були припинені.

Зараз на ремонт дороги Т-14-08 Східниця – Пісочна скерували в межах програми «Велике будівництво», яка ініційована Президентом України Володимиром Зеленським. Це понад 280 мільйонів гривень. За словами Юрія Бучка, дорогу Т-14-08 ремонтують на двох ділянках: від Дрогобича до Пісочної та від Східниці до Борислава.

«На першій ділянці роботи практично завершили. Дорожники проклали конструктивні шари асфальтобетонного покриття з попереднім укріпленням основи, нанесли розмітку та встановили сучасні дорожні знаки маршрутного орієнтування, меж населених пунктів за європейським зразком», – повідомив Юрій Бучко.

На ділянці смт. Східниця – м. Борислав влаштували нижній та верхній шари покриття. Наразі завершують роботи з влаштування водовідведення, нанесення розмітки та встановлення дорожніх знаків. Дорогу ремонтує підрядна організація ТзОВ «Автомагістраль- Південь».

Юрій Бучко обіцяє, що ремонт автодороги Т-14-08 Східниця – Пісочна буде завершено уже через кілька тижнів.

«Ця дорога є стратегічно важливою, оскільки веде до низки туристичних об’єктів. Відтак, переконаний, відремонтований автошлях дозволить залучити ще більше туристів в регіон, а це сприятиме економічному, культурному та інвестиційному розвитку Львівщини», – додав Юрій Бучко.

Фото – прес-служба Львівської ОДА.

comments powered by HyperComments