У Старосамбірському районі на Львівщині правоохоронці виявили незаконно зрізані дерева цінних порід

Вівторок, 8 вересня 2020, 11:26
Поліцейські виявили понад 50 колод ялиці та сосни без чіпів. Зараз ця деревина вилучена на зберігання
У Старосамбірському районі на Львівщині правоохоронці виявили незаконно зрізані дерева цінних порід

У Старосамбірському районі Львівської області поліцейські виявили понад півсотні колод ялиці та сосни без чіпів, відповідно виникла підозра на незаконну вирубку. Деревину вилучено і передано на зберігання, а слідчі відкрили кримінальне провадження. Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області, пише «Leopolis.news».

«5 вересня в одному з сіл Старосамбірського району неподалік пилорами, яка належить місцевому підприємцю, правоохоронці виявили більше п’ятдесяти нечипованих колод дерев породи ялиця та сосна.

На місці працювала слідчо-оперативна група Старосамбірського відділення поліції. За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання - штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Проводиться досудове розслідування, поліцейські встановлюють походження колод та зловмисників, причетних до незаконної порубки дерев», – йдеться у повідомленні.

comments powered by HyperComments