У Дрогобичі взялися за відновлення парків

Понеділок, 7 вересня 2020, 11:53
Міська влада озвучила плани відновлення і благоустрою парків та рекреаційних зон міста
У Дрогобичі взялися за відновлення парків

Якісні рекреаційні зони у місті потрібні будь-якому містянину, адже відпочинок потрібен кожному і дуже важливо мати змогу організувати своє дозвілля зі сім’єю чи друзями у красивих та зручних місцях на природі. Однією з таких рекреаційних зон є парки. У Дрогобичі таких парків три: Парк імені Богдана Хмельницького, Дрогобицький міський парк культури та відпочинку, Парк Новонароджених. Кожен з них станом на сьогодні, нажаль, перебуває у занедбаному стані, адже чимало років їх розвитком та благоустроєм ніхто не займався. Однак зараз за ревіталізацію таких великих рекреаційних зон у місті взялися не на жарт. Про це пише прес-служба Дрогобицької міської ради.

Зараз міська влада активно працює над відновленням Парку імені Богдана Хмельницького та міського парку культури та відпочинку. Для того, щоб перетворити цей парк у сучасну рекреаційну зону, у Департаменті міського господарства розробили проєкт, у якому передбачено, як повинен виглядати кожен клаптик землі. Кошторисна вартість реалізації проєкту становить 14 мільйонів гривень.

Комунальники вже приступили до робіт у Парку – першим кроком з відновлення парку є відновлення озера, а також вже відремонтували дамбу. Планується, що вже через місяць озеро повністю заповниться водою. Також і риб у нього вже запустили. Для того, щоб цей парк став таким, як хоче кожен дрогобичанин, потрібно зробити ще чимало. Тож ремонтуватимуть його поетапно, а також раді будуть пропозиціям інвесторів, які виявлять бажання допомогти з відновленням парку.

Ще однією рекреаційною зоною, яка має великий шанс перетворитися на громадський простір, де буде затишно і комфортно – це Дрогобицький міський парк культури та відпочинку. Для того, щоб цей парк набув сучасного вигляду, необхідно майже 11 мільйонів гривень, – саме такою є кошторисна вартість проєкту. Цей проєкт цьогоріч вже подали на конкурс проєктів Державного фонду регіонального розвитку. Проєктом передбачено відновлення озера, комунікацій, огорожі та благоустрою. Міська влада, спільно з депутатським корпусом, докладатимуть всіх зусиль, аби проєкт з відновлення Дрогобицького міського парку культури та відпочинку отримав перемогу у ДФРР та фінансування на його реалізацію.

comments powered by HyperComments