На Львівщині недужих на COVID-19 будуть лікувати і у Самборі – тут для них підготували п’ятдесят ліжок

Неділя, 6 вересня 2020, 18:22
Окрім Рудківської міської лікарні, у Самбірському районі на Львівщині недужих на COVID-19 прийматиме інфекційне відділення Самбірської центральної районної лікарні
На Львівщині недужих на COVID-19 будуть лікувати і у Самборі – тут для них підготували п’ятдесят ліжок

Через зростання кількості недужих на COVID-19, які потребують госпіталізації та стаціонарного лікування, на Самбірщині окрім Рудківської міської лікарні «коронавірусних» пацієнтів прийматиме інфекційне відділення Самбірської центральної лікарні, де підготовлено 50 ліжок. Самбірська ЦРЛ прийматиме на лікування мешканців Самбірського, Старосамбірського та Турківського районів. Про це повідомив із місця подій кореспондент видання «Leopolis.news» Микола Сенейко.

Учора, 5 вересня 2020 року відбулося освячення приміщень, де будуть лікувати недужих на COVID-19. Його провів медичний отець-капелан Тарас Рисей.

«З Божою поміччю божу справу розпочинаєте, а вона хай стане джерелом праці та оздоровлення. Будьте добрими і милосердними лікарями тіла», – мовив священик, звертаючись до колективу лікарні.

Головний лікар Самбірської ЦРЛ Богдан Марчук розповів, що за відносно короткий час в інфекційному відділенні зроблено багато для фахового і ефективного лікування хворих із коронавірусом. Підготовка лікарні здійснювалася за фінансової допомоги Самбірської міської ради, яка двічі виділила із бюджету по 200 тисяч гривень. На ці потреби скерували і кошти, які заробили від надання платних медичних послуг. Скористались також допомогою меценатів.

Зараз у Самбірський ЦРЛ є резервний електричний генератор, який забезпечує живлення лікарні на випадок аварійного відключення струму. У інфекційному відділенні встановлено 21 кисневу точку, обладнано палату інтенсивної терапії на 4 ліжка із апаратами штучної вентиляції легенів та моніторами пацієнта. В наявності є кисневий концентратор. Для медичного персоналу придбали усі необхідні засоби індивідуального захисту.

Для лікування хворих на COVID-19 сформовано чотири бригади медиків, до складу яких увійшли досвідчені лікарі, кваліфіковані медичні сестри та молодший медичний персонал.

«Тепер ефективність роботи колективу багато залежатиме від сімейних лікарів. Останні повинні скеровувати осіб з підозрою на COVID-19, попередньо провівши відповідні аналізи та дослідження», – заявив Богдан Марчук.

comments powered by HyperComments