За потреби Львівщина готова швидко розгорнути в лікарнях додаткові місця для хворих на COVID-19

Субота, 5 вересня 2020, 10:57
Наразі ситуація із кількістю госпіталізованих пацієнтів відносно стабільна, тому особливої потреби в додаткових лікарнях та ліжках немає
За потреби Львівщина готова швидко розгорнути в лікарнях додаткові місця для хворих на COVID-19

На Львівщині на стаціонарному лікуванні перебуває біля 1300 пацієнтів із COVID-19. Про це вчора під час брифінгу розповів керівник Центру екстреної медицини  Львівської області, керівник Львівського обласного штабу із ліквідації надзвичайної ситуації Андрій Васько.

«36 пацієнтів перебувають на штучній вентиляції легень і приблизно сотня пацієнтів в реанімаційних відділеннях. Станом на сьогодні ми маємо уже 424 смерті від коронавірусу в області. На загал в нас зареєстровано приблизно 15 тисяч випадків інфікування на COVID-19», – зазначив Васько.

Керівник Центру екстреної медицини зазначив, що окрім апаратів ШВЛ, для лікування усіх інших хворих у реанімації використовують неінвазивну, тобто масочну вентиляцію.

«Не є визначальним фактором наявність ШВЛ-апарату в процесі успішного лікування пацієнта з COVID-19.

Більшість кисневозалежних пацієнтів отримують його через неінвазивну вентиляцію. За останніми даними, приблизно 40-ка апаратами ШВЛ були доукомплектовані обласні лікарні. Значна кількість апаратів додатково доставлена благочинниками у різні лікарні області, в тому числі закуплено за кошти місцевого бюджету», – розповів Андрій Васько.

За словами чиновника, за необхідності Львівщина готова до облаштування додаткових ліжкомісць у медичних закладах області.

«На сьогодні проводять підготовчі роботи у низці лікувальних закладів щодо виділення окремої зони для пацієнтів із COVID-19. Але враховуючи стабілізовані показники госпіталізованих пацієнтів, на сьогодні ми не потребуємо додаткових лікарень. Але за потреби будемо готові розгорнути додаткові ліжка дуже швидко», – зазначив Васько.

comments powered by HyperComments