На Львівщині іще три лікарні готують для прийому недужих на COVID-19

Середа, 2 вересня 2020, 13:52
Йдеться про лікарні у Пустомитах та Червонограді та 5-ту міську клінічну лікарню у Львові
На Львівщині іще три лікарні готують для прийому недужих на COVID-19

На Львівщині до приймання пацієнтів, недужих на COVID-19 готують іще три лікарні – Пустомитівську центральну районну лікарню, Червоноградську центральну міську лікарню та 5-ту клінічну міську лікарню у Львові. Про це під час учорашнього брифінгу повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Орест Чемерис.

За словами чиновника, зараз на Львівщині у зв’язку із погіршенням епідемічної ситуації і зростанням кількості людей, захворілих на COVID-19, триває робота із покращення інфраструктури та посилення готовності лікарень до другої хвилі коронавірусної захворюваності. В тому числі до приймання «ковідних» пацієнтів готуються ті лікарні, які поки не приймають таких пацієнтів, але за потреби будуть внесені у список лікарень, що приймають недужих на COVID-19.

«Ми маємо чітке розуміння, що з приходом осені нашаровуватимуться сезонні захворювання, тож із жовтня-листопада будемо максимально скеровувати всі сили на те, щоб бути готовими до будь-якого розвитку подій.

Також ми напрацьовуємо інфраструктуру та працюємо над можливостями збільшити доступ пацієнтів до кисню в усіх лікарнях. COVID-19 буде прогресувати, тому маємо бути готовими до тих викликів, які на нас чекають восени», – розповів директор Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Зауважимо, що на Львівщині недужих на COVID-19 уже приймає Львівська обласна клінічна лікарня (в народі «лікарня «Медінститут»). Тут пацієнтів із коронавірусом лікуватимуть у терапевтичному відділенні. Вочевидь, лікарня буде приймати, як і Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня, найбільш важких «ковідних» пацієнтів. Окрім того до прийму пацієнтів із COVID-19 підготовлена Самбірська центральна районна лікарня, проте наразі немає даних про госпіталізацію в цю лікарню.

Щодо можливості прийому «ковідних» пацієнтів у 5-ту міську клінічну лікарню, то про це говорилося іще в кінці червня – на початку липня. У міській раді обіцяли у цій лікувальній установі підготувати 150 ліжок для «ковідних» пацієнтів.

comments powered by HyperComments