Понад три чверті медиків Львівщини, які занедужали на COVID-19 уже побороли коронавірус

Вівторок, 1 вересня 2020, 15:17
За весь період епідемії коронавірусу на Львівщині інфікувалося SARS-COV-2 1745 медичних працівників, із них уже 1359 осіб одужало
Понад три чверті медиків Львівщини, які занедужали на COVID-19 уже побороли коронавірус

 Станом на 31 серпня 2020 року на Львівщині коронавірусом SARS-COV-2 інфікувалося 1745 медичних працівників – це 11,87% від усіх виявлених недужих на COVID-19 у регіоні. На даний час COVID-19 побороло уже 1359 медиків – це 30,55% від усіх одужалих від коронавірусу. Таку статистику оприлюднили у Департаменті охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, пише прес-служба ОДА.

Серед інфікованих медиків Львщини більшість – це середній медичний персонал (медсестри, фельдшери) – 668 осіб, на другому місці – лікарні – 591 особа. 306 випадків COVID-19 зафіксовано серед молодшого медичного персоналу, а іще 180 – серед іншого персоналу лікувальних закладів.

Антилідером за кількість випадків захворювання на COVID-19 є , де зафіксовано 185 випадків інфікування медпрацівників коронавірусом, тобто 10,6% від усіх випадків інфікування медиків SARS-COV-2 по Львівській області. Загалом у КНП ЛМР «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова» працює біля 1800 працівників, отож кількість інфікованих коронавірусом - майже 10,3%. На другому місці – КНП Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна лікарня» – тут на COVID-19 занедужало 125 медпрацівників (7,16% від усіх медиків, які захворіли на COVID-19 по Львівській області). Чисельність лікарів та медичних сестер, які правцюють у ЛОКЛ - біля 1500 осіб. На третьому місці – Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – 108 випадків інфікування медиків. У Львівському обласному госпіталі інвалідів воєн та репресованих імені Юрія Липи, який приймає пацієнтів із COVID-19 – 51 випадок інфікування медиків.

«Серед медиків, які захворіли на COVID-19, вже 78% одужали. Це приємна новина, адже медичні працівники повертаються до виконання своїх професійних обов’язків та продовжують рятувати життя пацієнтів.

Сподіваюся, що така тенденція на одужання продовжуватиметься й надалі», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.

Зауважимо, що ситуація із одужанням пересічних пацієнтів, які занедужали на COVID-19 на Львівщині значно гірша – в регіоні зафіксовано уже 14703 випадків COVID-19, в той час як офіційно одужало від цього захворювання тільки 4449 осіб, тобто лише 30,26% від усіх інфікованих. При цьому, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я приблизно три чверті інфікованих переносить COVID-19 у відносно легкій формі, яка не потребує госпіталізації. Як правило, тривалість симптоматичного лікування пацієнтів із COVID-19 в амбулаторних умовах становить до одного місяця. Наявна на Львівщині ситуація із одужанням від коронавірусу вочевидь пов’язана із постійними проблемами із ПЛР-тестуваннями у державних лабораторіях та поганою організацією роботи сімейних лікарів.

comments powered by HyperComments