У Івано-Франківську протестували проти «червоної» карантинної зони, в яку потрапило місто

Понеділок, 31 серпня 2020, 19:15
Протестувальників підтримав мер Івано-Франківська Руслан Марцинків, який вбачає у потраплянні міста в «червону» карантинну зону політичний підтекст.
У Івано-Франківську протестували проти «червоної» карантинної зони, в яку потрапило місто

Із 31 серпня 2020 року вступило в силу урядове рішення про новий поділ України на карантинні зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону. Місто Івано-Франківськ через значне зростання чисельності інфікованих потрапило у «червону» карантинну зону, що викликало незадоволення місцевих мешканців. Отож, сьогодні івано-франківці зібралися на протест перед будинком Івано-Франківскої обласної державної адміністрації. Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбуку» мер Івано-Франківська Руслан Марцинків.

«Я також підтримую громаду. Вірус є, є хворі – і це факт. Але оці своєрідні зонування суперечать здоровому глузду і ґрунтуються не на достовірних фактах. Адже судять щодо заповненості наших лікарень. Але є незаперечний факт. Наші лікарні приймають пацієнтів з області, з районів. А це впливає на заповненість.

Вочевидь, комусь вигідно ділити країну і «закривати» саме Західну Україну: Франківськ, Чернівці, міста Львівської області...», – написав Руслан Марцинків.

За словами Марцинківа, Конституційний Суд ухвалив рішення щодо неправомірності дії деяких пунктів Постанови Кабміну як таких, що суперечать Конституції. Відповідно мер Івано-Франківська заявляє, що міська рала буде вимагати у судовому порядку скасування дії постанови.

Руслан Марцинків зазначив, що міський транспорт Івано-Франківська працює у звичному режимі за звичними маршрутами з дотриманням маскового режиму в умовах спецперевезень. Тобто майте при собі посвідчення чи довідку.

Що ж до школярів, то у місті на 14 днів продовжили канікули.

«Ми готові до 1 вересня, школи та садочки готові. Адже це Конституційне право – право на навчання наших дітей! Т

Тому у зв'язку із цим рішенням уряду, ми вводимо канікули для дітей на 2 тижні. Не дистанційне навчання, а саме канікули. Сподіваюся, що уряд надалі керуватиметься здоровим глуздом і наші діти матимуть змогу вчитися нормально», – написав Марцинків.

Наприкінці мер Івано-Франківська додав, що сподівається, «що наші правоохоронні органи будуть з народом, а не проти народу. Що в нас не повториться прецеденти, як в інших містах».

«І дякую громаді за те, що прийшли відстоювати свої Конституційні права! І сьогодні тут – вільний мікрофон, де кожен має право на свою думку. Адже важливо те, щоб холодним розумом відстояти наші права – спільно і єдино», – резюмував Марцинків.

Зауважимо, що на початку коронавірусного карантину міська влада Івано-Франківська прийняла рішення про повну зупинку міського транспорту. Тоді, на відміну від сучаної ситуації, випадки коронавірусу на Івано-Франківщині були поодинокими. Зараз тут практично щодня реєструють понад 100 нових випадків COVID-19.
 

comments powered by HyperComments