У Луцьку обкатують нові тролейбуси для Житомира та Дніпра

Понеділок, 31 серпня 2020, 17:51
Постачальником тролейбусів є консорціум білоруської компанії «Бєлкомунмаш» (БКМ) та ТзОВ «БКМ-Україна», яке розташоване у Луцьку
У Луцьку обкатують нові тролейбуси для Житомира та Дніпра

У Луцьку проводиться обкатка нових  тролейбусів для українських міст Житомира та Дніпра. Момент обкатки цих тролейбусів сфотографував луцький фанат електротранспорту Юрко Лісінчук і виклав у Фейсбук-спільноті «Громадський транспорт Луцька».

І Житомир (туди постачаються тролейбуси, пофарбовані у зелений колір) і Дніпро (тролейбуси для цього міста бірюзові) закупив новий електротранспорт за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Особливість тролейбусів для міста Дніпра – вони мають збільшений автономний хід. Енергія у них накопичується під час руху тролейбуса на ділянках із контактною мережею не у традиційних акумуторах, у блоках суперконденсаторів (іоністорів). На відміну від звичайних літій-іонних акумуляторних батарей, які використовуються у більшості моделей тролейбусів із автономним ходом і мають відносно невеликий термін служби, іоністори, які і електролітичні конденсатори можуть витримувати мільйони циклів зарядки-розрядки – їх термін служби перевищує довговічність кузова тролейбуса. Тролейбуси БКМ 321 із автономним ходом від іоністорів (суперконденсаторів) це перший електротранспорт такого типу в Україні. Підзарядка може відбуватися як від контактної мережі, так і від спеціальних зарядних пристроїв, розташованих на кінцевих станціях маршруту.

Фото - Юрко Лісінчук.

 

comments powered by HyperComments