У Дрогобичі на Львівщині вчора вручали Міжнародну премію імені Івана Франка

П'ятниця, 28 серпня 2020, 12:06
Вручення премії відбулося у 164-й день народження Каменяра на площі біля дрогобицького Народного Дому, премію отримав Ігор Сердюк із Полтави
У Дрогобичі на Львівщині вчора вручали Міжнародну премію імені Івана Франка

Учора, 27 серпня 2020 року в Дрогобичі відбулося вручення Міжнародної премії імені Івана Франка. Перед тим у Дрогобицькому державному педагогічному університеті, який носить ім’я Каменяра, пройшло засідання Міжнародного журі, яке і визначило лауреата франкової премії. Цього року її отримав Ігор Сердюк, автор монографії «Маленький дорослий: Дитина й дитинство в Гетьманщині ХVІІІ ст.». Ігор Сердюк є доктором історичних наук, професором кафедри історії України Полтавського національного педагогічного університету імені В. Короленка. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

В урочистостях із приводу вручення Міжнародної премії імені Івана Франка 2020 року взяли участь голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький та міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

«Міжнародна премія імені Івана Франка – вдала форма популяризації франкового бренду у світовому контексті, через відзначення видатних здобутків учених у галузі україністики та гуманістики загалом. Лауреати премії попередніх років з України та з-за кордону засвідчили високе реноме цієї міжнародної відзнаки. Переконаний, що заповіти Івана Франка актуальні й сьогодні. І насамперед – імператив ненастанної праці та високі ідеали державної самостійності та національної солідарності. Маємо сьогодні вшанувати пам’ять Івана Франка здобутками щоденної своєї праці. Досліджувати й популяризувати його пророче слово, розвивати й упроваджувати наукові ідеї, берегти та збагачувати духовні традиції і свято виконувати його заповіти – це справа національної честі й високий моральний обов’язок перед пам’яттю Франка та нашими нащадками», – заявив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Зазначимо, що Міжнародну премію імені Івана Франка вручають уже вп’яте. Організатором є Міжнародний фонд Івана Франка у партнерстві з Дрогобицькою міською радою, Дрогобицьким державним педагогічним університетом імені Івана Франка, Державним історико-культурним заповідником «Нагуєвичі», Львівським товариством у місті Києві, Міжнародним фондом «Відродження», групою компаній «Західнадрасервіс», СПА-готелем «RESPECT», краудфандинговою платформою «Спільнокошт», ТОВ «Тандем» та відпочинковим комплексом «Залісся». Премія вручається за наукові відкриття, здобутки та заслуги науковців світу у галузі україністики та соціально-гуманітарних наук і визнана у 10 країнах світу.

Фото – прес-служби Львівської ОДА і Дрогобицької міськради.

comments powered by HyperComments