На COVID-19 захворів «губернатор» Тернопільщини Володимир Труш

Вівторок, 25 серпня 2020, 16:36
Окрім «губернатора» підхопили коронавірус і його заступники та інші чиновники Тернопільської ОДА
На COVID-19 захворів «губернатор» Тернопільщини Володимир Труш

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш, у якого раніше виявили коронавірус, перебуває у лікарні, але не полишає роботу – він виконує свої обов’язки дистанційно. Володимир Труш розмістив свою світлину і інформацію про стан здоров’я в соціальній мережі «Фейсбук». Про це інформує тернопільський інтернет-портал «Терміново».

«По-перше, хочу подякувати усім за підтримку. За ваші дзвінки, повідомлення, коментарі.

Наразі перебуваю на стаціонарному лікуванні. Медики діагностували пневмонію. Отримую необхідну допомогу, але паралельно продовжую працювати. Хочу наголосити, що Тернопільська область не залишилася без нагляду. Навіть попри те, що деякі мої заступники теж захворіли на коронавірус і перебувають в лікарні.

Я здійснюю керівництво областю дистанційно. Щойно провів скайп-нараду з керівниками райдержадміністрацій та головними лікарями районних лікарень. Пріоритетними напрямками залишаються запобігання поширенню коронавірусу, надання допомоги хворим, забезпечення лікарень ліжкомісцями для хворих на COVID-19.

Сьогодні ми прийняли рішення збільшувати кількість ПЛР-тестів у районах. Щодня до обласного лабораторного центру повинна надходити максимальна кількість зразків від усіх контактних осіб та людей з коронавірусною симптоматикою. Бо я, як ніхто, знаю, що цей вірус може не проявлятися фізично, пневмонії ви можете й не відчути, а в той час ваше здоров’я і життя вже може бути під загрозою. Так, я не присутній на роботі фізично, але я продовжую координувати процеси», – написав «губернатор» Тернопільщині.

За його словами зараз на Тернопільщині додатково готується шість лікарень де зможуть надавати допомогу хворим на коронавірус. Це медустанови у Зборівському, Підгаєцькому, Теребовлянському, Борщівському та Тернопільському районах.

За словами Воломира Труша, Тернопільська обласна державна адміністрація продовжує працювати у звичайному режимі. 40 працівників, які контактували із головою Тернопільської ОДА пройшли ПЛР-тестування. Приміщення облдержадміністрації продезінфікували.

comments powered by HyperComments