На Золочівщині з’явився новий будинок сімейного типу

Понеділок, 24 серпня 2020, 11:02
Подружжя Анісімових, які переїхали на Львівщину із окупованого Криму, виховує чотирьох власних і двох прийомних дітей та готове прийняти на виховання іще чотирьох сиріт
На Золочівщині з’явився новий будинок сімейного типу

У місті Золочеві на Львівщині збудували дитячий будинок сімейного типу, в якому проживатимуть діти-сироти із батьками вихователями. Родина Анісімових, які у 2014 році переїхали на Львівщину із Ялти після окупації Криму виховує чотирьох власних дітей, окрім того – двох дітей-сиріт віком 12 і 15 років. Подружжя Анісімових готове взяти на виховання іще чотирьох сиріт. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Вихованці проживатимуть і виховуватимуться у дитячому будинку сімейного типу до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I-IV рівнів акредитації – до його закінчення.

«Подружжя Дмитра та Ольги Анісімових, яке тут проживатиме, переїхало на Львівщину з окупованого Криму. Ці батьки пройшли всі відповідні навчання та вже виховують четверо рідних дітей. Двоє дітей-сиріт вже переїхали до нового дому. Невдовзі батьки очіють ще чотирьох. Тож загалом, зі своїми, буде десятеро. Чимала родина, але ми, разом з місцевим самоврядуванням, вірю, зробимо все можливе, щоб вона стала щасливою», – зазанчив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод. На урочистостях також побував «губернатор» Львівщини Максим Козицький.

«Нам дуже приємно, що цей проєкт не був формальним. Вже за пів години ми відчули тут себе вдома. Дякую всім, хто долучився, будував і створив цей затишок», – розповіла мама великої родини Ольга Анісімова.

На будівництво цього нового будинку в Золочеві скерували 3,6 млн грн. Зокрема: субвенція з державного бюджету – 1,9 млн грн , з обласного –  майже 1,7 млн грн.

Зазначимо, загалом на Львівщині функціонує 37 дитячих будинків сімейного типу у яких виховують понад дві з половиною сотні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

comments powered by HyperComments