Заступник «губернатора» Львівщини знайомився із роботою санаторіїв Великого Любіня біля Львова

П'ятниця, 21 серпня 2020, 12:52
Чиновник пообіцяв, що до рекреаційної зони із санаторіями у Великому Любіні збудують нову дорогу
Заступник «губернатора» Львівщини знайомився із роботою санаторіїв Великого Любіня біля Львова

Містечко Великий Любінь в Городорцькому районі на Львівщині є центром рекреаційної зони із сірководневими джерелами – тут розташований один із найстаріших в Європі бальнеологічний і кардіологічний курорт, дочірнє підприємство «Санаторій «Великий Любінь» ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», а також Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина». Вчора у Великому Любіні побував заступник керівника Львівської обласної державної адміністрації Юрій Холод, який знайомився із роботою місцевих санаторіїв. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Під час відвідання «віце-губернатором» Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина» мова йшла про роботу установи під час коронавірусного карантину, спільну промоцію і створення туристичного маршруту.

Свою діяльність у напрямі реабілітації осіб з інвалідністю Центр розпочав 2003-го року у Львові. Від 2010 року будівництво нових сучасних корпусів розпочалося у Великому Любіні, за менше, ніж 25 км від Львова. Чотири гектари землі під новий реабілітаційний центр запропонувала місцева влада.

«Окрім сучасного новозбудованого корпусу Центру, в нас є власна котельня, електропідстанція, спільно з місцевою владою плануємо реконструкцію очисних споруд. Центр обладнаний найсучаснішим медичним обладнанням і має прекласних фахівців-медиків та реабілітологів. Частина з них – також особи з інвалідністю та ветерани АТО. Таких центрів, як наш, на території усієї країни – всього чотири», – розповів заступник директора Державної реабілітаційної установи – «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина» Борис Татарінов.

Центр реабілітації «Галичина» перебуває в державній власності і відноситься до сфери управління Міністерства соціальної політики України. Реабілітація осіб із інвалідністю 1 – 3 групи тут безкоштовна. Оздоровлення проходять як дорослі, так і діти іщ вадами опорно-рухового апарату. Минулоріч центр прийняв 500 пацієнтів, хоча розрахований на 320. Наразі планується будівництво бальнеологічного корпусу та інші роботи вартістю біля 200 мільйонів гривень.

Центр «Галичина» збудований за сучасними стандартами, обладнаний пандусами та панорамними ліфтами. Як і більшість санаторіїв, він також відчув негативи карантинного періоду. Одним із негативів, зокрема, була відсутність транспортного сполучення між містами. Крім того, від головної дороги до самоїустанови – досі погана дорога. Ця проблема, кажуть у Львівській ОДА, вже майже вирішена. За словами чиновників зараз відбувається тендер на ремонт дороги. Роботи розпочнуться уже найближчим часом.

Щодо санаторію «Великий Любінь», який входить до складу «Укрпрофозоровниці», то він наразі він у гіршому стані. Щоб вдихнути тут нове життя, потрібно глибше проаналізувати ситуацію і запропонувати стратегію змін, кажуть управлінці.

«На території Великого Любіня є дуже багато туристичних об’єктів. Тому він потребує створення справжнього туристичного маршруту. Тут є дві церкви, одна з них – дерев’яна з ХІХ століттям, каплиця і костел. Тобто це не тільки бальнеологія і реабілітація, але й цікавий ековідпочинок. Тут є на що подивитися на цілий день», – переконаний Юрій Холод.

comments powered by HyperComments