У Львові в «лікарні на Топольній» вперше провели операцію на серці дитині

Четвер, 20 серпня 2020, 13:05
КНП ЛМР «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова» почала розвивати новий напрямок – дитяча кардіохірургія
У Львові в «лікарні на Топольній» вперше провели операцію на серці дитині

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова, яку в народі називають «лікарня на Топольній» виконали першу операцію на серці дитині. За словами лікарів, які прооперували першого юного пацієнта, зараз він уже почувається добре і починає реабілітацію. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Перша операція – зроблена. Пацієнт — хлопець, у якого під час обстеження наші спеціалісти виявили неправильне сполучення легеневих вен, дефект перетинки та зміни в одному з клапанів серця. Хірургічне втручання у таких випадках – єдиний вихід. Усі три вади усунуто. Пацієнт почувається добре і уже розпочинає реабілітацію. На черзі – операція на серці 10-річній дитині. Наразі готуємося», – повідомили в лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

Напрямок дитячої кардіохірургії очолив у КНП ЛМР «КЛШМД м. Львова» серцево-судинний хірург Віталій Петров. За консультаціями із цього приводу можна звертатися за телефоном 098-912-05-63.

Зауважимо, що на Львівщині в складі Львівської обласної клінічної лікарні давно уже існує спеціалізоване дитяче кардіохірургічне відділення на 15 ліжок. У його складі – 3 кардіохіруги, 1 педіатр, 10 медичних сестер. Керує відділенням знаний фахівець Коник Микола Володимирович. У відділенні проводяться оперативні втручання при більшості вроджених і набутих вадах серця у дітей, а також інших патологіях. Напрямок дитячої кардіохірургії розвинутий також у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охмадит».

comments powered by HyperComments