В Новояворівську на Львівщині відкрили мурал, присвячений Андрієві Кузьменку

Вівторок, 18 серпня 2020, 17:08
Мурал із зображенням «Кузьми Скрябіна» з’явився на стінах палацу культури «Кристал», де Кузьменко і група «Скарябін» починали свій творчий шлях
В Новояворівську на Львівщині відкрили мурал, присвячений Андрієві Кузьменку

У Новояворівську до 52-ої річниці із дня народження лідера групи «Скрябін» Андрія Кузьменка на стіні палацу культури «Кристал» відкрили мурал, присвячений музиканту. Саме у Новояворівську «Кузьма» і група «Скрябін» починали свій творчий шлях біля 30 років тому. Про це пише «Гал-інфо» із посиланням на прес-службу Львівської обласної адміністрації.

У відкритті муралу, яке відбулося вчора, 17 серпня 2020 року взяв участь заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Іван Собко. Чиновник зазначив, що слова Андрія Кузьменка давно розібрали на цитати: «Він завжди говорив те, що думав. У кожного з нас є свій спогад, пов’язаний з його піснями, свій рядок його пісні, своя мелодія. Сьогодні у його рідному Новояворівську мав честь взяти участь у відкритті муралу, присвяченому пам’яті Кузьми. Дякую всім, хто долучився до його створення, величезне спасибі батькам за такого сина. Він назавжди залишився в наших серцях».

Створення муралу в Новояворівську є частиною проекту «Скрябін. Початок». Авторами проекту є львівські рота рійці, які після погодження із батьками Андрія Кузьменка взялися за його реалізацію. Проект «Скрябін. Початок» передбачає втілення в життя елементів вшанування пам’яті соліста групи «Скрябін» Андрія Кузьменка у тих містах, де відбулося творче становлення музиканта.

Саме палац культури «Кристал» у Новояворівську став колискою для групи «Скрябін», тут проходили репетиції та концерти. Отож саме тут появився перший мурал проекту – стінопис виконав львівський митець Святослав Владика.

Зауважимо, що 17 серпня 2020 року Андрію Кузьменку, українському співакові, композитору і поету, телеведучому, письменнику та продюссеру мало б виповнитися 52 роки. Лідер гурту «Скрябін» загинув 2 лютого 2015 року, поблизу населеного пункту Лозуватка, Дніпропетровської області внаслідок автокатастрофи. До дня народження митця Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про присвоєння Андрієві Кузьменкові звання Героя України, а у Львові вчора почалися зйомки фільму за твором Андрія Кузьменка «Я, «Побєда» і Берлін».

comments powered by HyperComments