Місто Самбір на Львівщині потрапило у «червону» карантинну зону

П'ятниця, 14 серпня 2020, 17:05
Місто Львів та всю іншу територію Львівської області Центральна комісія із питань ТЕБ та НС 13 серпня 2020 року віднесла до «помаранчевої» карантинної зони
Місто Самбір на Львівщині потрапило у «червону» карантинну зону

Про поділ Львівщини на карантинні зони сьогодні під час брифінгу розповів директор Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Орест Чемерис. За словами чиновника, до «червоної» карантинної зони у Львівській області потрапило лише місто Самбір. Місто Львів і усі райони Львівської області віднесенні до «помаранчевої» карантинної зони у зв’язку із значним поширенням коронавірусу.

«Львівщина, на жаль, продовжує показувати неприємну статистику. Вже близько місяця ми є на стабільно високих цифрах. За рішенням Центральної комісії ТЕБ та НС, уся Львівська область відноситься до «помаранчевої» зони, окрім міста Самбір – воно із 17 серпня у червоній.

Цього тижня ми провели рекордно велику кількість ПЛР-тестувань. Тому у відсотковому співвідношенні до кількості виявлених хворих ситуація по області, звичайно, є напруженою, але не критичною і, що важливо, контрольованою», – заявив Олег Чемерис. Він додав, що останнім часом збільшилася кількість госпіталізації недужих на COVID-19 у стаціонар – щоденно це 120 – 130 осіб. В той же час, із лікарень виписують приблизно таку саму кількість людей. Чиновник зазначив, що стаціонарні пацієнти із COVID-19 в основному мають вірусну пневмонію із важким перебігом, яка потребує тривалого лікуванні, відповідно вони перебувають у лікарнях 3 – 4 тижні.

Під час брифінгу Чемерис також розповів про відкриття іще двух лікарень «другої хвилі» – Буської та Жидачівської центральних районних лікарень.

«Цього тижня ми перейшли межу у 50% заповненості ліжок – це тривожний фактор. Тому змушені поступово відкривати лікарні «другої лінії».

 Жидачівська центральна районна лікарня прийматиме близько 45 хворих на COVID-19. Буська центральна районна лікарня – 40.

Це ті лікарні, які провели кисень, облаштували все необхідне, зокрема, і палати, і індивідуальний захист для персоналу»,а – розповів Орест Чемерис. Чиновник закликав всіх відповідально і усвідомлено ставитись до дотримання усіх карантинних обмежень.

Нагадаємо, що загалом в Україні до «червоної» карантинної зони через значне поширення коронавірусу SARS-COV-2 віднесено вісім адміністративно-територіальних одиниць на території України. Окрім міста Самбір Львівської області це Городенківський і Косівський район Івано-Франківської області, місто Біляївка Одеської області, місто Дубно, Костопільський і Рівненський район Рівненської області та Кіцманський район Чернівецької області. Карантинні обмеження на цих територіях будуть запроваджені із 17 серпня 2020 року і діятимуть протягом 14 днів.

За словами Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, станом на середу 12 серпня 2020 року в перелік регіонів із значним поширенням COVID-19 увійшли місто Київ, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська,  Тернопільська, Харківська та Чернівецька області.

«Тобто це ті області, у яких на всій території перевищений показник виявлення нових випадків у 40 на 100 тисяч населення за 14 днів», – уточнив Степанов.

На території цих областей встановлюються різні рівні небезпеки в залежності від епідеміологічної ситуації. У Львівській області, наприклад, через те, що 5 днів поспіль показник наповненості ліжко-місць для «ковідних» пацієнтів у лікарнях становив більше 50% був встановлений «помаранчевий» рівень. Київ віднесли до «жовтої» категорії епідемічної небезпеки за показником захворюваності на COVID-19 за 14 днів на 100 тисяч населення.

comments powered by HyperComments