На Львівщині іще дві лікарні почали приймати хворих на COVID-19

П'ятниця, 14 серпня 2020, 12:36
«Короновірусних» пацієнтів тепер приймають центральні районні лікарні у Буську та Жидачеві
На Львівщині іще дві лікарні почали приймати хворих на COVID-19

Львівщина і далі лідирує в Україні за темпами поширення коронавірусу. При цьому регіон демонструє дуже погану динаміку одужання від COVID-19: станом на 14 серпня 2020 року із 11658 інфікованих коронавірусом SARS-COV-2 одужало дише 3157 осіб, тобто 27,08% від загальної кількості інфікованих. Протягом 13 серпня 2020 року лабораторії Львівщини підтвердили наявність коронавірусу в організмі 184 мешканців області, в той же час лабораторно зафіксовано лише 56 випадків одужання від COVID-19, отож темпи інфікування більш ніж утричі перевищують темпи одужання. Відповідно зростає кількість «активних» пацієнтів із коронавірусом, значна частина яких потребує стаціонарного лікування.

Відповідно поступово відкриваються все нові і нові «ковідні» лікарні. Якщо на минулому тижні пацієнтів із COVID-19 почала приймати Жовківська центральна районна лікарня, то на цьому тижні «ковідних» пацієнтів почали приймати Буська і Жидачівська центральні районні лікарні (ЦРЛ). Зауважимо, що рішення про те, що Буська ЦРЛ прийматиме недужих на COVID-19 було прийняте іще 22 червня 2020 року. В цій лікарні мали облаштувати спеціальне відділення, де концентруватимуться «ковідні» пацієнти. Крім того, маршрути пацієнтів мали бути розроблені таким чином, щоб пацієнт з підозрою на коронавірус чи підтвердженим діагнозом інфекції не перетиналися з пацієнтом з гострою патологією.

Станом на ранок 14 серпня 2020 року в Буській ЦРЛ уже перебуває на стаціонарному лікуванні 25 пацієнтів із COVID-19 або підозрою на нього, в Жидачівській ЦРЛ перебуває 34 «ковідних» пацієнти. За словами керівника Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Ореста Чемериса, Жидачівська ЦРЛ зможе прийняти до 50 пацієнтів із COVID-19 із можливістю збільшення кількості «ковідних» ліжко-місць. Буська ЦРЛ зможе прийняти на початку 40 пацієнтів із COVID-19.

На фото – Буська ЦРЛ.

comments powered by HyperComments