Львівщина vs коронавірус: кількість шпиталізованих та географія інфікування за 24 липня 2020 року

Субота, 25 липня 2020, 14:25
За минулу добу на Львівщині із підозрою на коронавірус на стаціонарне лікування госпіталізовано 114 осіб, на амбулаторне і самоізоляцію скеровано – 139 осіб, у 114 підтвердили COVID-19, шестеро людей померло. Не зафіксовано жодного випадку одужання
Львівщина vs коронавірус: кількість шпиталізованих та географія інфікування за 24 липня 2020 року

Львівська область і далі борсається у коронавірусній повені, яка накрила регіон у травні-червні цього року: потік людей, які звертаються до лікарів із підозрою на коронавірусну інфекцію ніяк не зменшується – за минулу добу звернулося 253 особи, із них ушпиталено 114 осіб, 139 скеровано на самоізоляцію – такі дані подає прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

За минулу добу діагноз «COVID-19» лабораторно підтверджений у 114 пацієнтів. Від коронавірусу та пов’язаних із ним ускладнень протягом минулої доби померло шестеро пацієнтів (в тому числі один у ЛОІКЛ). За минулу добу не зафіксовано жодного випадку одужання від коронавірусу серед мешканців Львівської області.

Таким чином, станом на ранок 25 липня 2020 року на Львівщині від початку епідемії інфікувалися вірусом SARS-COV-2 уже 8702 особи (+ 114 за минулу добу), померло від коронавірусу і пов’язаних із ним ускладнень – 227 осіб (+ 6), лабораторно підтверджено одужання у 1919 мешканців Львівщини ( + 0). Таким чином, кількість «активних» пацієнтів із коронавірусом складає 6556 осіб (+108 за минулу добу), тобто офіційно продовжує хворіти понад три чверті від усіх інфікованих коронавірусом на Львівщині.

За інформацією Львівської обласної державної адміністрації, на стаціонарному лікуванні із приводу коронавірусу зранку суботи 25 липня 2020 року перебувало загалом 966 хворих (вчора було 978), отож протягом минулої доби із стаціонарного лікування було виписано 120 осіб. Причому всі випадки виписки – без лабораторно підтвердженого одужання від коронавірусної хвороби, адже вчора лабораторії не підтвердили жодного (!) випадку одужання від коронавірусу, а це можливо тільки за однієї умови – лабораторії виконували тестування тільки нових зразків, отриманих від пацієнтів із підозрою на коронавірус чи контактних осіб.

У лікарнях обласного підпорядкування із приводу коронавірусу перебуває на лікуванні загалом 473 пацієнти (вчора було 504), в тому числі: у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні – 180 осіб; у Центрі легеневого здоров’я – 160 осіб, у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих імені Юрія Липи – 129 осіб, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охмадит» – 4 дитини. Загалом на обласні лікувальні заклади припадає 48,96% від загальної кількості ушпиталених з приводу коронавірусу в регіоні.

У комунальних лікарнях міста з приводу коронавірусу перебуває 188 осіб (вчора було 181), в тому числі: у 1-ій міській клінічній лікарні – 68 осіб (може прийняти 170), у 8-ій міській клінічній лікарні – 48 осіб (може прийняти 250), у лікарні швидкої медичної допомоги – 72 пацієнти (може прийняти 300). На комунальні лікарні міста Львова припадає 19,46% всіх госпіталізованих «ковідних» пацієнтів на Львівщині.

У міських та районних лікарнях у Львівській області від коронавірусу лікується загалом 302 пацієнти. (вчора було 290), в тому числі: у Стебницькій міській лікарні – 96 пацієнтів (на початку тут планували приймати до 60 пацієнтів), у Стрийській міській лікарні перебуває 81 пацієнт (планувалося до 90 ліжко-місць), у Кам’янко-Бузькій центральній районній лікарні – 58 пацієнтів, у Новояворівській міській лікарні імені Юрія Липи – 28 пацієнтів, у Рудківській міській лікарні – 26 пацієнтів, у Сокальській центральній районній лікарні – 16 пацієнтів. У міські та районні лікарні по Львівській області ушпиталено 31,58% від усіх стаціонарних «ковідних» пацієнтів.

Лідером із кількості виявлених випадків інфікування у Львівській області традиційно є територія Львівської міської ради – тут коронавірус вчора виявлено у 54 осіб, в тому числі 52 випадки – у Львові, 2 – у Винниках.

Із районів Львівської області за кількістю виявлення нових випадків інфікування лідером є Пустомитівський район – 10 випадків: Давидів - 1, Журавники - 1, Кротошин - 1, Лисиничі - 2, Муроване - 1, Никонковичі - 1, Пасіки-Зубрицькі - 1, Підбірці - 1, Холодновідка – 1.

На другому місці – Яворівський район – 7 випадків: Добростани - 1, Івано-Франкове - 1, Карачинів - 2, Поріччя - 1, Шутова - 1, Яворів- 1.

На третьому місці – місто Дрогобич – 6 нових випадків інфікування SARS-COV-2.

На 4 місці – по 4 випадки інфікування Жовківський (Дубляни - 2, Сопошин - 1, Туринка - 1), Кам’янко-Бузький (Велике Колодно - 2, Новий Яричів- 1, Руданці - 1), Миколаївський (Миколаїв - 3, Стільсько - 1), Мостиський (Мостиська - 3, Судова Вишня - 1) та Перемишлянський (Перемишляни - 2, Шпильчина - 2) райони.

У Самбірському (Баранівці - 2, Стрілковичі - 1) та Старосамбірському (Старий Самбір - 1, Хирів - 2) районах виявлено по три випадки інфікування SARS-COV-2.

У Городоцькому, Дрогобицькому, Сколівському районах та у місті Самборі зафіксовані по два випадки інфікування коронавірусом, в тому числі:  Березець – 1, Градівка – 1, Унятичі – 1, Стебник – 1, Козьова – 1, Сколе – 1.

По одному випадку інфікування коронавірусом SARS-COV-2 виявлелну у Бродівському, Буському та Турківському районах – у Ясенові, Топорові та Шандровці.

comments powered by HyperComments