Із лікарень Львівщини Стебницька і Стрийська міські найбільш завантажені недужими на COVID-19

Четвер, 23 липня 2020, 11:51
Наразі на Львівщині на стаціонарне лікування із приводу COVID-19 пацієнтів приймає 13 лікарень, більшість із них – у місті Львові
Із лікарень Львівщини Стебницька і Стрийська міські найбільш завантажені недужими на COVID-19

На сьогоднішній день у Львівській області пацієнтів, які нездужають на COVID-19 або у яких є підозра на коронавірусу приймають 13 лікарень. Більшість із них розташовані у місті Львові: це 4 лікувальних заклади обласного підпорядкування – Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня (ЛОІКЛ), Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охмадит», Центр легеневого здоров’я та Львівський обласний госпіталь ветеранів воєн та репресованих імені Юрія Липи та 3 лікарні, які знаходяться у комунальній власності міста Львова – це 1-ша і 8-ма міські клінічні лікарні та Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги. Традиційно саме у лікарнях обласного підпорядкування перебуває найбільше пацієнтів (станом на 23 липня – 52,45% від усіх шпиталізованих із приводу коронавірусу по області). Найважчі випадки бере на себе спеціалізована Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня де для пацієнтів, недужих на COVID-19 передбачено біля 200 ліжко-місць.

Першими міськими і районними лікарнями Львівської області, які почали приймати недужих на COVID-19 стали Стебницька та Стрийська міські лікарні, а також Кам’янко-Бузька та Сокальська центральні районні лікарні. Ці лікарні почали приймати на стаціонарне лікування «ковідних» пацієнтів у середині травня 2020 року. Рудківська міська лікарня почала приймати на стаціонарне лікування «ковідних» пацієнтів 15 червня.

Останніми у боротьбу із коронавірусом включилися КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова» та Новояворівська міська лікарня імені Юрія Липи – це сталося в кінці червня 2020 року.

Наразі районні і міські клінічні лікарні по Львівській області госпіталізували біля третини всіх пацієнтів, які недужають на коронавірусну хворобу. Найбільш завантажені міські лікарні у Стебнику та Стрию.

Стебницька міська лікарня має приймати пацієнтів із підозрою на коронавірус із міст Дрогобича, Борислава, Трускавця та Дрогобицького району. В цій лікарні для лікування недужих на COVID-19 відводилося 60 місць, в тому числі спеціалізоване інфекційне відділення – 20 ліжок. Станом на ранок 23 липня в цій лікарні із приводу коронавірусу перебував 61 пацієнт, а 22 липня таких пацієнтів було аж 74. Загалом у міській лікарні Стебника 200 ліжкомісць.

Стрийська міська лікарня мала приймати недужих із коронавірусом із Стрия, Нового Роздолу, Моршина, Стрийського, Жидачівського, Миколаївського та Сколівського районів. У ній було відведено 90 ліжко-місць для лікування пацієнтів із коронавірусом, загалом тут може перебувати на стаціонарному лікуванні 210 осіб. Станом на ранок 23 липня 2020 року у Стрийській МЛ перебувало 78 пацієнтів, тобто ця лікарня була заповнена недужими на COVID-19 на 86,7%.

Сокальська ЦРЛ (приймає пацієнтів із м.Червонограда, Сокальського та Радехівського районів Львіщини) наразі має незначне завантаження недужими на COVID-19. Цей лікувальний заклад може прийняти на стаціонарне лікування 50 таких пацієнтів, але станом на ранок 23 липня тут перебувало 16 пацієнтів, отож було заповнено 32% ліжкомісць.

Щодо Кам’янко-Бузької ЦРЛ (вона приймає пацієнтів із Кам'янка-Бузького, Буського і Бродівського районів), то за словами її головного лікаря Романа Кучерепи вона розрахована на 170 ліжко-місць, але за умови, коли в кожній палаті перебуватиме по 5 пацієнтів. Зараз в цьому лікувальному закладі 51 пацієнт.

Рудківська міська лікарня примає пацієнтів із м.Самбора, Самбірського, Старосамбірського та Турківського районів Львівщини. Станом на ранок 23 липня тут лікуються 34 пацієнти. Кількість місць, яка відведена для пацієнтів із коронавірусом у Рудківській МЛ нам невідома.

Щодо Новояворівської міської лікарні імені Юрія Липи, то ця лікарня почала приймати пацієнтів із COVID-19 замість Яворівської ЦРЛ, яка виявилася неготовою для прийому таких пацієнтів. У лікарні є спеціалізоване інфекційне відділення на 20 місць із кисневою терапією. Наразі тут перебуває 28 пацієнтів із коронавірусом чи підозрою на нього.

Зазначимо, що керівник Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Олег Чемерис 26 червня 2020 року заявляв про те, що примати пацієнтів із коронавірусом на Львівщині буде іще 13 лікарень, в тому числі Львівська обласна клінічна та 4-та та 5-та міські клінічні лікарні Львова. проте із цього переліку насправді почали приймати недужих на COVID-19 тільки дві лікарні – КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова» та Новояворівська міська клінічна лікарні імені Юрія Липи.

comments powered by HyperComments