Міська лікарня у Стебнику на Львівщині переповнена недужими на COVID-19

Вівторок, 21 липня 2020, 08:59
У понеділок зранку в Стебницькій міській лікарні на стаціонарному лікуванні у зв’язку із коронавірусом перебувало 69 осіб
Міська лікарня у Стебнику на Львівщині переповнена недужими на COVID-19

Стебницька міська лікарня у Дрогобицькому районі на Львівщині – лікувальний заклад «другої хвилі». Вона почала приймати пацієнтів, які занедужали через коронавірус, із 16 травня 2020 року. Разом із нею прийом «коронавірусних» пацієнтів почали Кам’янко-Бузька центральна районна лікарня, Стрийська міська лікарня та Сокальська центральна районна лікарня.

Як повідомляв заступник керівника Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник, у Стебницькій міській лікарні, яка приймає недужих на COVID-19 із міст Дрогобицької агломерації та Дрогобицького району і сусідніх територій, для пацієнтів із коронавірусом і підозрою на нього відведено 60 ліжкомісць, в тому числі передбачено 6 ліжок для особливо важких пацієнтів у відділенні інтенсивної терапії.

Відповідно до вчорашнього повідомлення Львівської обласної державної адміністрації, станом на ранок понеділка 20 липня 2020 року у Стебницькій міській лікарні перебувало із приводу коронавірусу 69 пацієнтів, тобто лікарня була перевантажена хворими на коронавірусну інфекції на 15%.

Зазначимо, що начальник відділу охорони здоров’я Дрогобицької міської ради Володимир Чуба пояснив, чому медики, які працюють у Стебницькій міській лікарні не повинні перебувати в ізоляції, хоча такого вимагають деякі мешканці міста Дрогобича і Дрогобиччини.

«Це питання (ізоляції медиків – ред..) регламентується Постановою Кабінету міністрів України №392 від 20 травня 2020 року «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів».

Наші працівники чітко виконують пункт 4 даної Постанови, у якому зазначено, хто саме підлягає ізоляції, крім медичних працівників, які виконують службові обов’язки і перебувають у засобах індивідуального захисту. Ще раз повторюю, наші медики мають все необхідне для свого захисту. Ми зробили все можливе, щоб не піддавати їх здоров’я і життя ризику. Ніхто з них небезпеки для оточуючих не становить», – наголосив Володимир Чуба і вкотре подякував працівникам Стебницької міської лікарні за самовіддану важку працю.

Також головний медик Дрогобича і Стебника звернувся до мешканців Дрогобиччини уникати скептичних дописів і коментарів на адресу медиків, навівши приклади з країн Європи, де медикам дякують за їх роботу.

«Коронавірус не є вигадкою. Це розуміє той, кого безпосередньо торкнулась ця хвороба або ж їх рідних. COVID-19 ще не до кінця вивчена хвороба, специфічного лікування іще немає, але без симптоматичного лікування при важких станах хвороби пацієнт не має шансів на виживання», – додав Володимир Чуба.

Він зазначив, що ВООЗ планує, що масова імунізація населення від коронавірусу можлива не раніше першої половини 2021 року. Зараз біля десятка вакцин-кандидатів на масове використання проходять клінічні випробовування.

comments powered by HyperComments