На Прикарпатті розпочали ремонтувати будинок обсерваторії на горі Піп Іван

Понеділок, 20 липня 2020, 19:30
Реставраційні та будівельні роботи в будівлі колишньої обсерваторії проводяться в рамках проєкту «Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру (PIMReC)», що фінансується Європейським Союзом
На Прикарпатті розпочали ремонтувати будинок обсерваторії на горі Піп Іван

У будинку колишньої обсерваторії на горі Піп Іван Чорногірський розпочали ремонтні роботи. Про це із посиланням на сторінку «PIMReC - Adaptation of the former Observatory at the Pip Ivan mountain» в соціальній мережі «Фейсбук» пише івано-франківська агенція новин «Фіртка».

Будівлю обсерваторії на горі Піп Іван у Чорногорі зубудвали у 1938 році. Після ремонту будинок має служити рятувальникам, туристам і академічній спільноті із України та Польщі.

Як видно із світлини, уже встановлено риштування навколо метеовежі, яка водночас є найвищою частиною будівлі, але і найбільш зруйнована. Відповідно до мети проекту, у відновленій будівлі колишньої обсерваторії окрім рятувального поста, який вже діє, повстане високогірський рятувальний навчальний центр.

Реставраційні та будівельні роботи в будівлі колишньої обсерваторії проводяться в рамках проєкту «Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру (PIMReC)», що фінансується Європейським Союзом у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020 роки.

comments powered by HyperComments